четвртак, 8. март 2012.

Зашто Британија хоће одмах светски рат?

Превод: Миленко Вишњић
                                                                                                                    Читај у Google Chrome
Високи амерички обавештајни званичник је упозорио да ће, Inter Alpha Group, фокусирана на европски приватни банкарски систем, требати, како се процењује, 5 милијарди евра у нултим-каматним кредитима ове године, да се избегне потпуни крах. 

Извор је у петак прокоментарисао чињеницу да су европске банке већ рекле Европској централној банци, да им је потребно милијарду евра у есконтнним задуживањима до краја фебруара. У ствари, са илегалном тајном подршком америчког Фед, ЕЦБ пуни европску трговинску торбу, издајући готово нулте каматне кредите банкама тако да они могу окренути и купити европски суверени дуг, по 5-7 процената приноса или више.

У "профит" је укњижен од стране банака да покрију чињеницу да су безнадежно банкротирале. Извор даље објашњава да већи део суверених дугова, који банке купују, не могу бити плаћени. Португалија, Шпанија, Италија и Ирска су у истом броду као и Грчка. Процењује се да ће Португалски дуг на крају бити откупљен највише по 30 одсто вредности, шпански дуг од 40 одсто вредности. Италијански дуг је потпуно непредвидив. 

Извор је истакао да је милијарду евра, који се захтевао овог месеца, само делић онога што банкама треба у наредним месецима, и да смо достигли тачку "хиперинфлаторне експлозије" која не може да буде одложена за много дуже време. Праг за експлозију је постигнут пре годину дана, закључио је извор, и само је питање недеља или месеци, највише, пре него читав система експлодира. Упркос тврдњи Ангеле Меркел да је Грчка "јединствен случај" и да шишање буде по договору између грчке владе и приватних власника обвезница и да се неће поновити другде у Еврозони, чињеница је да грчки аранжман, ако је икада завршен, ће поставити оквир у Португалији, Ирској, Шпанији и Италији.

Коментаришући овај извештај, у петак увече, Линдон LaRouche је нагласио да је то разлог да Британска монархија не може више одложити планове за термонуклеарни рат, укључујући Сједињене Државе, Русију и Кину. Већ је напоменуто, њихов распоред је одбачен, због напора избегавања рата на челу са САД. Заједничког łтаба, Русије, Кине и других. Сада, европски и транс-атлантски финансијски систем, је у тачки прекида, а Британска монархија је до сада била у стању да покрене још глобални термонуклеарни пожар који су очајнички тражили, да спасе свој умирући систем Четвртог Римског царства. 

Штампа

0 коментари::

Постави коментар