уторак, 13. март 2012.

ТЕКСТ ПИСМА СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА...

Својеручно писано писмо Слободана Милошевића

Превод: Миленко Вишњић

Slobodan Milosevic Својеручно писано писмо Слободана Милошевића, у Русију 8. марта, 2006., тражећи помоћ Русије. Милошевић је пронађен мртав у својој ћелији 11. марта 2006., мање од 72 часа након писања овог писма. Текст писма је дао на енглеском његов адвокат Зденко Томановић:

Министарству иностраних послова Руске Федерације:

Поштовани даме и господо,

Са признањем за солидарност и разумевање, које сте изразили прихватајући да ме примите да дођем на лечење и давањем Ваших гаранција, желим да Вас обавестим о следећем:

Мислим да упорност, са којом ми је овде одбијан медицински третман у Русији, на првом месту био мотивисана страхом да би, кроз пажљиво испитивање, било све откривено, да је све било активно и смишљено, да се уништи моје здравље током поступка суђења, а које нису могли сакрити од руских стручњака.

Haag У циљу потврде моје тврдње, ја сам вам представио једноставан пример који можете наћи у прилогу.  Овај документ, који сам добио 7. марта, показује да је 12. јануара (тј. пре два месеца), изузетно јак лек пронађен је у мојој крви, који се користи, како сами кажу, за лечење туберкулозе и лепре, иако ја никада нисам користио било какву врсту антибиотика током ових 5 година, откако сам у њиховом затвору.

Кроз цели овај период, никако и никад нисам имао било какву врсту заразних болести, осим грипа.

Такође, чињеница да је лекарима било потребно 2 месеца да ми се обрате, не може имати било које друго објашњење него да се суочавамо с манипулацијом. У сваком случају, они који су кљукали у мене лек против лепре, сигурно не могу лечити моју болест;. исти они, од којих сам бранио своју земљу у време рата и који имају интерес да ме ућуткају.

Поштовани, познато Вам је да су руски лекари, који су рангирани међу најугледније лекара у свету, дошли до закључка да испитивање и лечење васкуларних проблема у мојој глави, су неизбежни и хитни.

Знам врло добро да је то истина, јер се осећам веома лоше. Ја Вас позивам у очекивању да ми помогнете у одбрани мога здравља од криминалних активности у овој установи, радећи под фирмом УН и да ми се омогући, што је пре могуће, адекватан третман у вашој болници, у којој у лекаре, као и у Русију, имам апсолутно поверење.

С поштовањем, Слободан Милошевић

Извр: Сајт Слободан Милошевић

Читај: Ко је убио Слободана Милошевића

Штампа

2 коментари::

Anonimus је рекао...

To je to - kriminal Haškog suda. Evropski fašizam ptredvođen Njemcima pod pritiskom onih koje su protjerali iz Evrope tridesetih prošlog vijeka. Njih istjerali, a oni ih danas ucjenjuju za sve zlo koje su i sami finansirali; logori, fabrike smrti, fabrike naoružanja...

FrienOfSerbs је рекао...

But the this is Serbian government's fault, because it did everything to extradite him to The Hague.

Постави коментар