петак, 30. март 2012.

Србија - где су најбогатији они који никад нису радили

Где се свако свакоме смешка, а нико никоме не жели добро.

Србија је земља која се граничи сама са собом. Где живе најлепше жене, а наталитет опада. Где незапослени највише раде, где на најплоднијој земљи живе људи који гладују. Где возови касне по реду вожње. Где сви играју фудбал, а побеђују у одбојци, тенису, ватерполу и косарци. Сви журе на посао, а нико не стиже на време. Где осмочасовно радно време траје дванаест сати.

Где је здравство бесплатно, а лечење скупо. Где су новинари слободни да напишу шта год им се нареди. Где је светска криза добила држављанство. Где су јавне набавке тајне, а државне тајне јавне. Где се ратови никад не завршавају. Где се историја понавља сваки дан.

Додао бих: Где су најбогатији они који никад нису радили. Где је страна валута узета за домаћу. Где људи славе славу, а псују бога. Где паметне због неразумевања проглашавају лудацима, а лудаке способнима.

Где неписмени пишу историју. Где су закони незаконити, а анархија нормално стање. Где власт презире грађане као нежељене сведоке.

Где се живи од будућности јер на садашњост немамо право. Где се свако свакоме смешка, а нико никоме не жели добро. Где судски поступци трају дуже од живота. Где су само поплаве начин наводњавања земљишта.

Штампа

3 коментари::

Radoslav је рекао...

Kako izgleda jedan decembarski dan 2015. u Srbiji:
Jutro je, svaki Srbin umodernoj kineskoj
garderobi seda u italijanski automobil, krene ulicama asfaltiranim nemačkim parama, kupi za doručak meksičku tortilju i stigne na posao u austrijsku firmu. Odmah uključuje japanski mini-
kompjuter i na engleskom jeziku počne da obavlja radne zadatke.
A kad se vrati sa posla otvara vrata francuskim ključem, pere ruke turskim sapunom, otvara slovenački frižider, izvadi iz njega kozerviranu američku hranu,nalije čašu portuaglskog vina, upali južnokorejski televizor i uživa gledajući
latinoameričku seriju, dok ga greje RUSKI GAS... E zato volim Srbiju i sve domaće.

Анониман је рекао...

"Radoslav је рекао...
Kako izgleda jedan decembarski dan 2015. u Srbiji:..."
Dobro napisano, ali možda dodati i ovo:
"Srbin je u krevetu egoističan, pretežno razmišlja o svom zadovoljstvu, a zapostavlja potrebe partnerke. Često je nestrpljiv, sve bi što pre i odatle su i potekle pošalice da Srbin vodi ljubav u proseku 36 minuta. Udvara se pet minuta, sam seks traje minut, a ostalih 30 minuta se pravda i obećava da će sledeći put biti daleko bolji"

Анониман је рекао...

I am an American and have friends of the Serbs. I translated this into Google and well understood, and I think this is a joke of a text, because the Serbs are not such people. John

Постави коментар