уторак, 27. март 2012.

На ивици Трећег светског рата 2012

Алтернативни глобални нуклеарни рат је сувише апокалиптичан за размишљање.

Година 2012., па надаље, свет је на ивици Трећег светског рата. Сви нормални људи и они који су за мир, ће се молити да та могућност буде избегнута. Пуцањ у јуну 1914. је донео Први светски рат, који ће бити засењен у септембру 1939., догађајима Другог светског рата. Трећи светски рат, током Хладног рата је избегнут између НАТО, с једне стране и Варшавског пакта, с друге стране. 

Ако би дошло до рата 2012., па надаље, нуклеарно оружје ће проговорити и милијарде људи трагично могу бити убијени. Ако буде рат, он ће се највероватније проширити и биће глобални нуклеарни, и без имало милости у свом лудилу.  Овај апокалиптични сценарио може се стварно догодити,  уколико се не заустави у својим нумерама.


Супротстављени савези.  Глобалисти САД, предводећи НАТО и даље желе да доминирају светом, упркос њиховој катастрофи у Ираку и Авганистану. Не само да глобална доминација западног света може бити доведена у питање, него и марширање кроз историју, може бити обрнуто. Од 1500-тих, свет је контролисан од стране западних сила: научна открића, индустријализација, политичке револуције, колонијализам и надомоћност технологија. Британска империја, Наполеонова Француска, Хитлерова Немачка и САД, од недавно, сви су били део намера западног света за глобалном хегемонијом и контролом. Сада је Запад заиста у опадању. САД, велика сила, земља масовне производње, суочава се са економском стагнацијом, ако не и потпуним падом. Европска унија се суочава са сопственим економским невољама. Неки Европљани и Американци неће идеју моћне Немачке, да буде водећа у Европи, природан процес као неприхватљив до сада. Два светска рата су се борили, између осталог, настојећи да спрече Немачку да нађе своје право место под сунцем. Унутарњи Европски сукоби  могу бити припрема за вођство у Европи. Чак и САД - НАТО савез је у сукобу са дијалектичким савезом Русија - Кина.  
САД су географски и стратешки уплетене у Авганистан и Ирак, али сада покушавају да продуже рат на Иран  и Пакистан.  Наравно, тај њихов рат је стварни рат против савеза Русије и Кине.  Вашингтон гледа како Кина напредује. САД покушавају да је садрже у Индијском океану, даље од Пацифика. Русија је обновљена, исламски свет пркосан, од арапског пролећа ће се вероватно окренути против запада. Израел угрожен, због западног економског пада.
Америчка политика за 2012. и председнички избори подижу ратне тензије. Присиљавање председника Обаме да удари на Иран или да Израелу подршку у томе или ризикујући свој реизбор. Израел се држи на поводцу пре него што Иран развије нуклеарни арсенал. То ће променити стратешку равнотежу пратећи нуклеарну Саудијску Арабију, Турску и Египт, итд.
У Авганистану, САД траже да задрже 25000 јаких снага, СОФ и ваздухопловство да денуклеаризују Иран и Пакистан.  Могу затражити независност Балучистана уз Индијску подршку. Сукоб са Пакистаном, иако мало вероватан, није неизбежан. Делхи жели да искористи америчку моћ да се бори против Пакистана. Апсурдно, али зар Индија верује да може да избегне нуклеарни пожар? Рат са Ираном још је ближи 2012. САД и НАТО би могли да нападну Иран после Пакистана, или обе земље заједно. Израелски напад на Иран је још вероватнији, а Индијски напад на Пакистан - ''Хладани Почетак'', увек остаје могућност.
Русија и Кина су савезници против САД - НАТО  геостратегије. Иран и Пакистан су за приступање овом савезу, али и у 'битки за простор'. Кина економски расте, Русија је стратешки обновљена. После Ирака и Авганистана, видели су Либију понижену од стране НАТО снага. САД-НАТО-модел 'промене режима' уз  спонзорсање локалних екстремиста - Северна алијанса у Авганистану, у Либији, од НАТО-а обучени анти Гадафијеви побуњеници, Сирија, Сиријски Побуњеници плус бивши Либијски побуњеници. У Ирану, не-персијске етничке групе,  дијаспора против режима, у Пакистану, уместо промене режима, имају попустљиве марионете на власти или спонзорише Балучке побуњенике против Пакистана. У Русији, председник Путин је оптужио САД за подстицање противника Јединствене Русије. У Кини, користи Индију за ферментацију проблема у Синђангу, Тибету итд. Све ово је уједињујући савез 'земље срца', сила Русија-Кина и критични ободни актери Иран - Пакистан у анти САД - НАТО савез. Али, догађаји иду пребрзо. Пророчанство Маја да је 2012. година катастрофе, је дошло. САД - Индија НАТО-а у сукобу са Пакистаном или САД - НАТО-а - Израел савез у сукобу са Ираном..., ће подразумевано довести до мулти-регионалног глобалног рата.
Комбиновани геополитички простор Пакистан - Авганистан - Иран - Ирак, подржан од стране Русија - Кина, је изван САД - НАТО домета (већ је прекорачио). Путин је објавио упозорење својим генералима,   "Припреме за Армагедон', морају   бити озбиљно схваћене .  Путин је велики вођа у традицији руске  историје.  Кина је већ подигла борбену готовост своје морнарице у Пацифику. Северна Кореја увек може учинити непредвидиво, још више сада са младом Кимом на власти!
САД - НАТО рат против Ирана могао би да буде катастрофалан, али против Пакистана, могао би да буде судњи дан! САД - НАТО може да има Турску и Саудијску подршку против Сирије, али у случају Пакистана, и Саудијска Арабија и Турска ће подржати Пакистан. У ствари, рат против Пакистана је веома компликован, у ствари, самоубиствен!

Извор: Из књиге "Gwadar on the Global Chessboard", од пензионисаног пакистанског официра, Nadir Mirа.

Штампа

0 коментари::

Постави коментар