четвртак, 23. фебруар 2012.

Је ли Сребреница била дело босанске владе? III део


Мотив за издају сопственог народа           

Године 1998. ратни шеф полиције за Сребреницу, Хакија Мехољић је рекао сарајевским новинама Дани да је у септембру 1993. Изетбеговић рекао: "Знате, ја сам понудио Бил Клинтону у априлу да српске - четничке снаге уђу у Сребреницу и изврше покољ 5.000 муслимана, тако да би била војна интервенција".

Мехољићева изјава потврђује и извештај генералног секретара УН-а о паду Сребренице, који каже да "Представници Бошњачке заједнице окупили су се у Сарајеву 28. и 29. септембра (1993.) да гласају о мировном пакету. Делегација Бошњака из Сребренице је довежена у Сарајево УНПРОФОР-овим хеликоптером да би учествала у расправи. Пре састанка, делегација се састала приватно са председником Изетбеговићем, који им је рекао да постоје српски предлози размене Сребренице и Жепе за територије око Сарајева. 

Делегација се супротставила идеји и о том предмету се није   даље расправљао. Неки преживели чланови сребреничке делегације изјавили су да им је председник Изетбеговић, такође, рекао да је сазнао да је НАТО интервенција у Босни и Херзеговинавини само могућа, ако би Срби провалили у Сребреници и убили најмање 5.000 њених становника. Председник Изетбеговић је одлучно демантовао давање те изјаве". 

Свакако да то изгледа да је Алија Изетбеговић подстрекавао масакр против сопственог народа у Сребреници, јер је желео да НАТО интервенише у његово име у овом босанском рату. 

Изетбеговићев режим изазвао је Србе, чинећи масакар против њих; блокирајући евакуацију цивилног становништва, организујући нападе из заштићене зоне, а када је коначно очекивана српска освета дошла, његов режим је напустио Сребреницу са пуним сазнањем о томе какве би могле бити последице.

Истина је ружна. Срби су погубили непријатељске заробљенике кршећи Женевску конвенцију, муслимани су их, у пропагандне сврхе, намерно подстицали на то, УН су допустиле да се то све догоди, иако су имали начина и средства да то зауставе, НАТО је био увучен у улогу муслиманског ратног ваздухопловства , а западне владе и медији су лагали око целе ствари. Крајњи резултат свега тога је да су хиљаде људи умрли непотребно.

Штампа

0 коментари::

Постави коментар