четвртак, 16. фебруар 2012.

Руски начелник Генералштаба упозорава на потпуни нуклеарни рат

Он је рекао да постоји опасан ниво неповерења са бившим совјетским државама...

Миленко Вишњић
                                                                 
Према (Russia Today) Русији данас у четвртак, начелник руског Генералштаба, генерал Николај Макаров, je изјавио Већу за руску јавност да опасност од локалних оружаних сукоба дуж  Руске границе експлодира у пуном замаху у нуклеарни рат, након распада Совјетског Савеза. Он је рекао да постоји опасан ниво неповерења са бившим совјетским државама које граниче са земљом.

"Могућност локалних оружаних сукоба, практично дуж целог обода границе, драстично је порастао", рекао је Макаров. "Не могу искључити да могу, у одређеним околностима, локални и регионални оружани сукоби прерасти у рат великих размера, можда чак и са нуклеарним оружјем."

Макаров је поменуо НАТО-ово стално угрожавање дуж руске границе, као један од кључних разлога за повећан ниво неповерења у региону још од пада Совјетског Савеза 1991.

"Скоро све ове земље су некада припадале Варшавском пакту постале су чланице НАТО, и балтичке државе које су раније биле део СССР-а, такође су постале чланице Алијансе," рекао је високи руски војни званичник .

"У време повлачења из Источне Европе, генерални секретар НАТО обећао је да СССР може бити сигурни да се НАТО неће проширити изван њених садашњих граница", премијер Владимир Путин изјавио је у задњем коментару. "Па где је то сада? Питао сам [НАТО] званичниике. Они немају ништа ни да кажу да су нас преварили на нјагрубљи начин.."

Штампа

0 коментари::

Постави коментар