субота, 1. децембар 2012.

Српски допринос лажима "геноцида" у Сребреници


Ово је била лажна подметаљка за ратни злочин, а требала је да оптужи Републику Српску и Србију и да да оправдање и повод за америчко бомбардовање српских снага и положаја, рачунајући на чињеницу пропасти СССР-а и да отуда претња више није постојала.

То што ћемо овде користи толико различитих извора-књига и са Запада и са Истока; различитих по називу, али не и по садржају, је зато и у намери да макар не одмогнемо у откривању истине – истине о Сребреници. То је чињење напора да се омогући читаоцу да на бази више различитих извора и чињеница, донесе властити суд о томе шта се и како се могао десити злочин у Сребреници? Ко га је стварно припремио и учинио? Да се десио, није спорно, кога је учинио и зашто, изгледа - спорно је.

С пуно искреног поштовања и пијетета према свим жртвама, ком год народу припадале, сем према убицама, криминалцима, профитерима, лоповима и осталим многобројним белосветским барабама и хоштаплерима, којима – нажалост - обилује и наш простор. Такви су, без сваке сумње, имали кључну улогу у свему овоме, како они “отуда”, тако и ови “наши”.

И поред званичног става хашког тужилаштва и суда, о томе ко је починио злочин, све више је оних - посебно на Западу - који проналазе и нуде новије и новије доказе и који преиспитују истинитост званичног става "званичника" Запада и хашког тужилаштва. Такође, све више је и оних, који доводе у питање "званични" број жртава Сребренице, како су оне настале ... и све о томе, ма ко год да је тај злочин починио.

Мислим да истина, сем политици, никоме неће нанети штете, па ни жртвама и њиховим најближим, као и онима, који су оптужени и дрежде у Хагу, а осећају се невини, без наде да то и докажу?

Све је још у "игри и у напору” процене броја жртава, од стране светских и других моћника и неодговорних званичника; можда се зато још врше стална ископавања у доказивању "зацртаног" брија жртава. Овим не желим да негирам ни једну од ових претпоставки, а још мање да повредим жртве и њихове најближе, него сам и сам заинтересован за праву истину; истину, каква год она била.

Ed Harman: ICTY, или суд, је јасно показао да се Трибунал "не понаша у складу са традицијом владавине права" - то је политичка, а не правосудна институција, и да је добро одиграла ову политичку улогу.

Изнад коментар је исечак из Ед Хермановг текста под насловом "ERDYMOVIC, THE LIAR ON WHOM THE ICTY WAS BASED - ЕРДЕМОВИЋ: Лажов на коме се заснова хашки трибунал". У овом чланку Ед Харман чини велики напор у одговораном послу, анализирајући и разматрајући кључну књигу Жерминала Чивикова у разумевању преваре о сребреничком масакру. На пример, он не негира и каже "да све што ЕРДЕМОВИЋ ради и каже мора бути одбачено". 

Не, ХАРМАН то заиста не чини на такав начин; све чини да буде објективан аналитичар. Или, "Срби су се бранили од НАТО и џихада и они су имали пуно право да користите сва расположива средства у њиховој одбрани, како су видели, умели и сматрали да је то потребно". ХАРМАН стварно тако не мисли и да тако треба чинити - не по сваку цену. По свему судећу, може се веровати његовој намери да буде објективан у анализи поменуте књиге.


Неодговорна комисија владе Републике Српске, "за утврђивање истине"


Ровећи и читајући чланке о многобројним напорима, који се чине у целом свету, па и од америчких аналитичара, да се некако дођe до истине о Сребреници, тешко је схватити и превидети трагичну чињеницу да је, до сада најгори извештај и највећи број жртава у Сребреници, управо направила - "признала", влада Републике Српске, односно комисија коју је основала влада тог ентитета, 15. децембра 2003., састављена, ваљда, од... Од чега се лоша ствар може састављати...?

Невероватно, да нико од званичника тог ентитета није и не помишља, нити је осетио потребу, поготову задњих година кад је "опасност по фотељу" од Високог представника сведена на ништа, а и због промене односа снага у свету, да састави "праву" комисију, која би се прикључила осталом делу поштеног света, којем је стало до истине; истине о Сребреници – посла много важнијег од “приоритетне” приватизације.

Па, зар се ту не ради о глави и части свих нас, те нас баш брига о тако важној ствари, оптужби и моралном терету, као што су дешавања око Сребренице? Већ је давно негде неко изјавио да је "влада РС претерала са бројем жртава и са својим неодговорним и непотпуним налазима" и да и само хашко тужилаштво није "задовољно" са тим претераним бројем и неодговорним извештајем владине комисије за процену броја жртава.

Замислите, Хаг није задовољан!? Хиљаду жртава горе-доле, као да су те жртве биле кромпир? Толико штете Српској, у правном смислу, није до сада нанио ни један "Високи", нити сам Хаг, па ни сам "популарно опасни" Високи, Еш Даун.

Драган Чавић, тада председник РС, каже да је својим обраћањем поводом извјештаја о Сребреници "желио да грађане РС, прије свега Србе, упозна са дијелом истине коју смо сами установили и која још увијек није потпуна, али је и непотпуна, ипак, застрашујућа...

Влада Младена Иванића одлучила је јавности предочити "праву истину о Сребреници... Комисија је такођер утврдила да је "ликвидирано више хиљада Бошњака". - пише Тања Топић из Бања Луке за београдски лист ВРЕМЕ, од 01.07.2004.

Толико површности и неодговорности, нема ни у обданишту. "Више тисућа Бошњака", је невероватно, да ли то значи 200.000 - 230.000? Ето, зашто и највеће барабе спекулишу са распоном од неколико хиљада разлике 1500 – 8500 - на бази владиног извештаја.

Да је та комисија макар понудила свету доказе; оном делу света, који се мучи да докаже истину о тој трагедији, истину на основу чега су ти бирократски генијалци закључили да је било толико жртава – хиљада-две, горе-доле. Пре или касније, истина ће доћи на видело, али да до тада не буде незаслужено много неправедно осуђених?



Чим је толико прашине, ту нешта има

У наставку приче, видећемо на који начин размишља о догађајима око Сребренице, Dick McManus, писац и аналитичар- коментаришући књигу "Some Unknown History of the U.S.". 

Нека Непозната Историја САД (ONLINE BOOK: Dick McManus's Some Unknown History of the U.S)

Дана 16. маја 2012., суђење Ратку Младићу, у Међународном кривичном суду у Хагу, суђење је нагло прекинуто; Младић је оптужен за директно командовање војном јединицом под називом "Шкорпиони", и за убиство до 6000 босанских муслимана 1995. Судије су прекинуле расправу, оправдавајући прекид тиме да је то због "недоличног понашања тужилаштва" и због "ускраћивања виталног доказа који би одговарао одбрани".

Ови докази су, у ствари, била докумената, која уверљиво показују највише бојазни да масовне убице, последњих година, не само да нису биле ни под Младићевом контролом, никада нису ни чули за њега - биле су под командом НАТО.

Наиме, ради се о документима, који су предати влади Белорусије од стране мајора ("ТД" - право име непознато) Републике Француске ДРМ (Direction ду Ренсеигнемент Милитаире) или Дирекцији војне обавештајне службе. Француски мајор је побегао у Белорусију са доказима, како су ратни злочини почињени у Сребреници 1995.

Представљени документи показују да је "геноцид", за које се криве Срби, у ствари био у организацији америчке, британске и француске тајне обавештајне службе, а извршила га је паравојна јединица, позната као "Шкорпиони". Ово је била лажна подметаљка за ратни злочин, а требала је да оптужи Републику Српску и да да оправдање за америчко бомбардовање српских снага, тиме дајући НАТО-у повод, рачунајући на чињеницу пропасти СССР-а и да отуда претња више није постојала. 

Према нашем извору, мајор француске војне обавештајне службе - ДРМ, има доказе да ратни командант Главног штаба ВРС, Ратко Младић, није знао за ове активности. Француски мајор је затражио и добио политички азил, 29. Јуна 2012., у Минску, у Русији. Копије тих докумената, такође се држе у Минску.

Ова нова лепеза доказа о догађајима на Балкану, који су у много чему у директној супротности са устаљеним клишеима Хага, каже нам и ставља одговорност за грађански рат на западне силе.

Документа јасно показују да је Насер Орић, бивши командант босанских Муслимана за Сребреницу, и сви команданти Армије Босне и Херцеговине - муслиманске у овом делу источне Босне, били под сталном контролом западних обавештајних служби. Орић је био у Сребреници и био је осуђен од стране Међународног кривичног суда за ратне злочине над Србима, али нађено је да "није крив" за веће злочине, нити за злочине етничког чишћења.

Папири, које је предао француски мајор, потврђују да је Орић добио 70 "оперативних наредби", издатих од стране француске обавештајне службе - ДРМ, како да делује против српских цивила.

Батаљон холандских "мировњака", стациониран у Сребреници, упозорен је унапред од Француске владе да се не меша у дешавања око Сребренице. Копије тих докумената се држе у Минску, такође.

Шкорпиони, паравојна јединица - која се спустила у Сребреницу, не подлежући ни под контролу Србије, нити ВРС – генерала Ратка Младића - била је паравојна јединица, регрутована, обучена и плаћена од ЦИА-е, МИ6-а и Француске ДРМ-а.

По налогу западних сила, хиљаде људи је убијено од стране ових група, а који су поднеле извештаје окривљујући владу Србије, Ратка Младића и кривећи холандске мировњаке, којима је, заправо, наређено да остану по страни без икаквог деловања.

Француски обавештајни официр, идентификован само као мајор ТД, каже се да је рекао, да ти документи поседују комплетну листу свих регрутованих чланова Шкорпиона, писмене изјаве о команди јединице и друго: како су регрутовани, ко их је плаћао и које и какве су заповести добили од НАТО-а. Записи се сада чувају у Белорусији и покривају све догађаје око директног командовања; командовање, које је довело до убиства 4500!? босанских Муслимана. 

Документи су сада доступни суду. Ако би се наставило суђење и допустило сведочење мајору, та би документа довела до оптужница десетине водећих команданата НАТО, као и холандских припадника мировних снага; довели би и до истраге западних дипломатских кадрова и политичких лидера - испитивања која би могла да доведу до нове рунде оптужница за ратне злочине!?

Додатни докази показују да је већина убијених у Сребреници била припадници Армије Босне и Херцеговине - муслимани, чији је пут пресекла ВРС-е - војска босанских Срба, док су се пробијали према Тузли. Документи показују да је НАТО дао нетачан извештај о броју жртавама, у овом случају разлика до (6000 - 4.500 = 1.500???), које су страдале као цивилне жртве, а њихова убиства се приписују јединици Шкорпиони, када су, у ствари, те жртве убијене, као борци, у борбама са војском босанских Срба.

Мајор ТД наводи да ће изаћи са документима које је сачувао, јер жели да породице жртава Сребренице сазнају пуну истину о томе ко је убио њихове вољене и зашто. ТД је служио као поручник под командом ДРМ јединице у Босни и у то време је има директна лична сазнања о догађајима. Мајор је изјавио: "Нисам могао да живим са овим теретом на мојој савести".

Циљ је постигнут


НАТО је смештен на Косову, Бугарској, Румунији и већем делу региона, којем припада и Сребреница; тај регион је сада центар трговине дрогом, међународног криминала и регија која је све више претња Русији, Сирији или Ирану и, то је можда и била намера НАТО-а, приликом организовања и формирања Шкорпиона, наређујући му да убије хиљаде цивила, само да би остао на Балкану.

Хашим Тачи се издигао до политичке величине, после рата на Косову. НАТО обавештајни извештај, добијен од Глобал Поста, каже да су Тачи и други бивши истакнути припадници ОВК, повезани са разним кривичним активностима, а које укључују: изнуде, убиства и трговину дрогом, украденим аутомобилима, цигаретама, оружјем и женама, продајом људских органа…

Косово и Албанија су одавно дом најмоћнијих криминалних организација у свету. Данас, Тачи је премијер Косова и остаће све док не заврши поверен му задатак. Тај премијер, равноправно, некад и диктирајући своје услове, разговара са владом Србије о признавању Косова. Под притиском, влада Србије пристаје на све услове, па и да се српски званичници рукују с њим.

Упркос чињеници да многи амерички званичници знају детаље о бројним оптужбама против Тачија и за многе од његових бивших колега из ОВК, он је остао уважен савезник свих администрација САД-a. Једино је непознато, које су од поменутих извештаја видели највиши амерички званичници?

Ипак, један НАТО дипломата је изјавио да је опште познато у његовим круговима, да је Тачи осумњичен за криминалне активности: "Кад год га погледате, на брифингу, сетите се да је тај човек осумњичен за организовани криминал и ратне злочине".

Штампа

4 коментари::

Анониман је рекао...

Jelena Lela Rakovic
Odlican tekst,mada sam sigurna da vecina nasih sunarodnika Bosnjaka nece ovo prihvatit...iz dva razloga!Srbi jesu napravili ofanzivu na UN zasticenu zonu,i Srbi jesu ti koji su izvrsili zlocin/genocid ma ko god stajao iza toga!Mnogo je relevantnih podataka da je to sve medjunarodna zavjera ali je jedina cinjenica da je tamo pobijeno toliko hiljada ljudi!Ne bitno naoruzanih ili ne....mi kao cestit narod smo trebali ispostovati Zenevsku konvenciju o ratnim i civilnim zarobljenicima!A na zalost nismo!Tu je nasa sva krivica!Neka je laka zemlja svim zrtvama tog nesretnog rata!

Истина је рекао...

Milenko Višnjić Да, у праву си Јело, али то су били плаћеници међу којима је било трећина других. Например, Ердемовић је био ратник у све три војске, али је због бољег новца прешао код ЦИА-е. Има их још доста, али су за сад "повлаштени". Дакле, прекопао све релевантне документе и утврдио, Шкорпиони под непосредном командом француске службе су имали прецизан задатак да то ураде. Ако си кад била на блогу, погледај у "Груписано/Сребреница". Хвала ти на размишљању.

Анониман је рекао...

Jelena Lela Rakovic
Ja mnogo citam i istrazujem sta se zapravo desavalo tamo...prvo zato sto ne zelim da se zlocin/genocid zaista dogodio,drugo jer ne zelim da mi neko drugi "cipuje" vrijeme u kojem sam ja zivjela,trece jer sam slobodarskog duha ....Zaista je cudno da general Mladic nije mogao da eleminise placenike...imao je i on svoje obavjestajne sluzbe...dalje Oric i njegovi nisu bili u Srebrenici u toku "ciscenja" fuuuuj tog strasnog zlocina/genocida,nadasve deset dana nakon Srebrenice "cistili" su Zepu u kojoj nije bilo nikakvih masakra!!!!!Zasto?Kako???Od kakvog je znacaja Srebrenica za Srbe a recimo Sarajevo nije?????Ima milion pitanja,ja sam obrazovana i tice me se moja istorija i mojom glavom ne mogu da manipulisu!!!!Niko!Srbi koji su imali zadatak da streljaju taj narod nase komsije nisu morali da izvrse i takav nedljudski cin!!!Mogli su da bace oruzje!!!!Ako se pozivaju na osvetu za poklani srpski narod u Podrinju onda su oni isti kao i ti isti koljaci koji su ubijali i palili sve redom!Dakle,svi su ZLOCINCI!

Истина је рекао...

Да, зато и ништа друго не радим, него тражим истину, каква је год. Лакше је живети са најгором истином, него у заблуди да лаж, можда и није лаж.

Постави коментар