среда, 28. новембар 2018.

Бећковић: Како могу изгубити Косово и Метохију, није им га нико дао?


Можда бих могао да поједноставим за оне који говоре да је то наша земља, они то говоре о свом трошку, а они који говоре да није – они су за то плаћени„, наводи Бећковић.

Академик Матија Бећковић сматра да Косово и Метохија ниjeсу изгубљени и поручује да га Срби не могу изгубити, јер је њихово и није им га нико дао.
Свjедоци смо како је то многима, прије двије-три деценије, изгледало једноставно или како су сви говорили – ништа лакше него да им то дамо, а како је вријеме пролазило видjело се да то није једноставно„, рекао је Бећковић.
Према његовим ријечима, кад је почела „ова прича“ мало ко је знао за Косово, а данас нема нико на свијету ко не зна.
И сад је оно постало, не само оно што је било, него пример за проблем који немамо само ми. Кад су рекли – то ће бити изузетак, преседан, нигде се више то неће поновити, одједном су они исти схватили да они то не могу зауставити ако се тај преседан успостави и други ће се на њега позивати„, рекао је Бећковић.
Он је додао да ће на тај начин бити извучен камен из темеља и да ће срушити цијели поредак.
Тако да је дошло дотле да су Американци који су то све и покренули рекли – ипак би требало да се договоре Срби и Албанци„, навео је Бећковић за Радио Београд.
Бећковић каже да то што на Косову и Метохији живи у већини неки други народ није никакав изузетак на земљиној кугли и да тога има колико хоћете.
Он наводи да и Кинеза има око 200 милиона у емиграцији и да они нигдје не траже да буду држава, него се зна гдје је Кина.
Можда бих могао да поједноставим за оне који говоре да је то наша земља, они то говоре о свом трошку, а они који говоре да није – они су за то плаћени„, наводи Бећковић.
Бећковић је указао на то да је Косово постало примјер за проблем који нема само Србија.

Штампа

0 коментари::

Постави коментар