среда, 25. јул 2012.

СИРИЈА: Запад припрема директан напад

МИВ

Sirija karta Посао који је требала да обави, такозвана "Слободна Сиријска Армија", не удовољава захтевима  и циљевима својих заштитника и спонзора - Западу и НАТО-у. Запад увелико припрема јавност, одржавајући илузију неконтролисаног хаоса и нужног распадања сиријске владе, за непосредан напад на ту земљу. Више је него јасно, поредећи само време и дан гласања у СБ УН-а и време терористичких напада у Дамаску, да се припрема напад на Сирију.

"Сиријски најновији немири, резултат су координације НАТО-а, који је подржао терористичке акције у циљу стварања збрке и панике, потпомогнути западном пропагандом. Очекивати је још више активности убудуће.", извештава Thierry Meyssan из Дамаска. Ирански генерал Масуд Јазаиери изјавио је у уторак да је велики фронт, који се састоји од САД и њених савезника, као и "глобалног ционизма", покренуо тотални рат против Сирије.

Западни медији припремају јавност за напад на Сирију

А у чланку New York Times-а, под насловом "САД се усредсређују на насилно рушење сиријске владе", се такође позива на директан напад на Сирију. "САД и Француска су већ одредили да "Сиријско национално веће" предводи прелазну владу ...", је све, само не признање да заиста ССА  није успела постићи циљ - рушење владе у Дамаску. "Имамо суморну реалност да сe глобална заједница мора хитно да суочи у погледу ескалације убистава и масакра у Сирији. ...ово се односи и на канадску владу... која је дала безусловну подршку сиријској опозицији...", пише HARRY STERLING за The Vancouver Sun.

STERLING иде и даље, незадовољан са само одласком Асада, па каже: "Једини начин да се избегне још веће крвопролиће после одласка Асада, је да пошаљете велике војне снаге у Сирију - као што је урађено у Босни, где су и канадски војници били распоређени - да се спречи турбулентно подељено становништво, да крену једни на друге, доводећи до неконтролисаног насиља и крвопролића против целе заједнице." HARRY STERLING, такође рачуна са поделом сиријског друштва.

"Бомбардовање може значити слабљење сиријског режима, Охрабрени сиријски побуњеници гурају према Алеппо-у. Активисти извештавају тешке борбе у комерцијалном центру", само су неки од наслова у USA Today. Све речено се само понавља и све је већ виђана прича западних медија задњих деценија, управо онда када се припрема напад на једну или две!? земље - западни медији оспу серију ратољубивих чланака.

Друга страна медаље

Прошле недеље, четири висока званичника, укључујући сиријског министра одбране Давоуда Рајиха, заменика министра одбране Ассефа Схавката, начелника генералштаба Хисхама Икхтииара и помоћника потпредседника Хассана Туркмениа, убијено је у бомбашком нападу на седиште Националног бироа за безбедност. ССА је преузела одговорност за бомбашки напад, рекавши да је напад био први у низу.

Иако је потпуно обновљена безбедност у Дамаску, иако су поново узети гранични прелази, западни медији и даље приказују сиријску владу као "пропалу ствар", извештавајући чак и о напредовању ССА-е, а, између осталог, у циљу, стварања панике, раскола и деобе сиријског народа. И поред чињенице да ни један квадратни метар сиријске земље не контролише такозвана ССА-а, западни медији стално стимулишу панику, наговештавајући чак и могућност напада Турске на Сирију. Прича о могућој употреби хемијског оружја на свој властити народ, је такође бренд западних медија.

Већ је објављено да су сиријску опозицију тренерале, подучавале и финансирале САД-е  - америчке влада, посредством Института за мир, који припрема и сиријски нови устав, као и инжењеринг целог прелазног процеса. Ако би се успела, макар мало консолидовати и ујединити Сирија, Западу би остао само један могући метод, метод, до сада примењен стотину пута, укључујући, између осталог, и у бившој Југославији, а то је "...изгледа да би Запад најрадије поделио Сирију дуж етничких линија, присиљавајући владине присталице да побегну у етничке енклаве".

ССА-а је снимила филм о пуцњави, коју су извели директно у правцу деце, која су се налазила на улици испред куће, изговарајући се припремом заседе на сиријски војни конвој. Деца нису осећала страх од ССА-е, док је поред њих пролазио конвој терориста. Међутим, терористима у ССА-е се не може веровати  за бригу о животима оних за које кажу да им је стало, они су врло неодговорни према животима деце која трче улицом, док они пуцају у њиховом правцу. Терористе чини срећним убијање и дизање у ваздух деце. Они су веома срећни да их побију или дигну у ваздух, а онда дођу и сниме њихове лешеве за спот у сврху регрутовања. Такав је однос, према писању штампе, ССА према цивилном становништву.

- Сада је ССА немоћана и не може да уради ништа, осим да прибегава терористичким нападима, бомбардовању и медијској пропаганди. Непријатељ није у стању да промени власт у Сирији и људи у Сирији и сиријски пријатељи никада неће дозволити да се то деси. - каже један ирански генерал.



Штампа

0 коментари::

Постави коментар