четвртак, 5. јануар 2017.

Зашто француски мајор брани Ратка Младића?


Да ли је злочин учињен у Сребреници? Прво, мало је оних који споре да није; друго, много је оних који споре број жртава; треће, све је више и више оних - посебно на Западу – који одбацују, опет Запад, установљени образац, да је то било дело босанских Срба – проглашавајући злочин геноцидом над Бошњачким народом и осуђујући многе Србе по истом основу; вероватно, с циљем проглашења Републике Српске геноцидном творевином и, на крају, укидање тог ентитета.

Међутим, ако је учињен злочин, а доказује се да јесте, ко га је учинио и под чијом командом и, чији је то могао бити интерес? Сетимо се само сличних сцена – злочина, и у другим земљама у којима је увођена западна демократија: Ирак, Авганистан, Либија, Судан, ових дана – Сирија… 

Даље, шта је са злочинима у самој БиХ и пре Сребренице - током рата: покољ српских цивила у Сијековцу код Брода, покољ војника ЈНА у Тузли, покољ војника ЈНА у Добровољачкој, у Сарајеву, покољ цивила на пијаци Маркале, у Сарајеву? Ако су Хрвати и муслимани планирали покољ Срба у Сијековцу, онда се питамо: ко је планирао покољ муслимана на пијаци Маркале у муслиманском делу Сарајева?

Да ли је и шта је ВРС могао помоћи овакав злочин, ако га је она планирала!? Је ли могуће да је, код руководства Републике Српске, био толики недостатак здравог разума? Стога и на сличном фону, све је више и више тврдњи и доказивања, који упућују на реалност плана, лика и дела западних обавештајних служби. 

После објављивања ове вести, западни медији су бучно и у журби оптуживали руску Правду, па и Русију, да су њени новинари измислили целу причу, стављајући се пристрасно, и само, на једну страну – српску страну. Да ли ће ова истина издржати терет времена, остаје да се види? 

Међутим, у својој књизи - "Der Kronzeuge - Крунски сведок", бугарски писац Жерминал Чивиков, ослањајући се, између осталих, и на изворе Трибунала, нуди и један од низа доказа “да чланови групе Дражена Ердемовића – Шкорпиони, нису били привођени и суђени и да чланови ове групе - пред лицем правде - нису били третирани на исти начин, као остали оптужени Срби – били су повлашћени”. 

Фарса са самим процесуирањем Ердемовића, је била, по тумачењу Чивикова, само чување каквог-таквог кредибилитета Трибунала пред светском јавношћу. Књиге, Laughland-ва, "Travesty", и Michael Mandel-ва књига, "How America Gets Away With Murder", Dick McManus's Some Unknown History of the U.S., се, такође, баве сличном тематиком.

Сведок на страни Младића

"Војска Републике Српске и Ратко Младић, као њен командант, нису имали никакву контролу над догађајима у Сребреници. У јединици Шкорпиони су били професионални плаћеници, који су регрутовани од стране страних служби: ЦИА, МИ6 и ДРМ…", објаснио је француски обавештајни официр, предајући властима Белорусије комплетне спискове људи из јединице Шкорпиони, као и писане наредбе, које је од тих служби примао командант поменуте јединице.

Власти у Белорусији су крајем јуна прошле године одобриле политички азил некадашњем мајору француске војно-обавештајне службе - ДРМ (Direction ду Ренсеигнемент Милитаире); официру, који, наводно, поседује доказе о правим кривцима за догађаје у Сребреници у јулу месецу 1995. године. 

- Француски мајор поседује документе и то, између осталог, око 70 Орићевих (Командант муслиманских снага у Сребреници), извештаја достављених оперативцима ДРМ, као и наређења и упутстава, које је та служба достављала Орићу. Холандски батаљон, стациониран у Сребреници, унапред је упозорен да ништа не предузима, што је ова холандска јединица и урадила, била је посматрач – каже извор.

Према истом извору, мајор француске војно-обавештајне службе ДРМ у поседу је доказа, који говоре да ратни командант Главног штаба ВРС, Ратко Младић, није уопште био упознат о припремама за ове активности, нити о извршењу самог злочина. Из докумената, које је пребегли мајор у Белорусију однео, затраживши и добивши и азил у Минску 29. јуна, се каже, “да су Насер Орић и сви команданти Армије БиХ у том делу источне Босне били под сталном контролом западних обавештајних служби”.

Ко је управљао злочином?

Извори наводе и да је мајор Т. Д. спреман да сведочи на суђењу Ратку Младићу и осталим оптуженим Србима за ратни злочин у Сребреници, доказујући да су припадници јединице Шкорпиони, која је била под непосредном контролом ЦИА, МИ6 и француске ДРМ и, по наређењу и инструкцијама тих служби, убила више од 4.500 људи!?

Јединицу професионалних плаћеника, звану Шкорпиони, иначе познату српској јавности по снимку стрељања цивила Бошњака код места Трнова у Босни, регрутовале су наведене тајне службе. Фрнацуски мајор је предочио и комплетне спискове са именима чланова Шкорпиона, као и писане наредбе, које су издаване команданту ове јединице од стране поменутих служби.

Чињеница је, такође, да чланови групе Шкорпиони, у већини и по саставу те јединице, нису били етнички Срби: Ердемовић, Бошкић, Франц Кос, Зијад Жигић… Дакле, имена најпознатија јавности, нису се односила на етничке Србе, иако је, у медијима, па и нашим, јединица Шкорпиони, дуго представљана и доживљавана као "чисто" српска.

Такође, овај мајор тврди и да је око 1.500 муслимана страдало током сукоба са јединицама ВРС, односно пробоја према Тузли. Међутим, један од адвоката генерала Ратка Младића у Хашком трибуналу, адвокат Миодраг Стојановић, каже за медиј Вијести, да је ова прича у сфери спекулација – недоказана, и да лично има доста резерве према томе!?

Како каже исти извор; када документација буде обелодањена, јасно ће бити свима.

Штампа

3 коментари::

Анониман је рекао...

Kako je god i šta je god bilo u Srebrenici 1995., bez Zapadnih obavještajnih službi nije se moglo ni desiti, kao i sam raspad Jugoslavije. Ni jedan lider nema dokazan alibi prema saradnji sa pomenutim službama. Šta smo tražili, to smo i dobili - perverznu tvz "demokratiju": desetine hiljada mrtvih i milioni gladnih. Dakle, svi su bili u ljubavi sa tim službama. Neke su te službe "izdale" i prepustili ih svojim sudovima, a druge će ili su pustili da umru, ili će ih pustiti da umiru u strahu ili će i oni doći na red.

Анониман је рекао...

Alyse Milomir Rađenović
Milenko - I think the story about the French agent isn't true, please read this (I believed it at first, too, but I was wrong)http://serbiasos.blogspot.com/2012/07/story-of-escaped-french-drm-agent.html
(There IS a real story about a French agent from before but nobody knows who it was yet, who bribed Erdemovic)

Истина је рекао...

Thank you, Alice. I've already read it.

Of course, I was bothered by this sentence from Serbia SOS because of the number of victims (6000), but I thought it was most important that it is not made by Serbian Army. If they were killed by NATO's Scorpions, that's OK. If NATO had killed so many Muslims, let it be their guilt with so many murders? Let on trial NATO for such crimes. If we are fighting for a smaller number of victims, then it would defend NATO. You're right, but it is still most important that this is not done by Serbian army. Furthermore, for me it does not matter how many Muslims were killed by NATO, but that did not do the Serbs. Tell me what do you suggest to do to fix it! Or, let me know your thinking about my attitude.

Постави коментар