уторак, 7. август 2012.

Ко је срушио Куле Близнакиње

Догма која оправдава ратне злочине Вашингтона, догма која је усмерена против муслиманских земаља... Прича о овом догађају је давно изашла из оквира науке, доказа и чињеница. Успех пропаганде и креирања догми, већ је одавно потиснуо свет заснован на чињеницама - свет који поштује истину.

Догма, звана 11. септембар 2001., настала на лажима и пропаганди вашингтонске администрације и њoj лојалних медија, има мале шансе, гледано на дужи рок, да опстане као таква, а посебно после четверодневног научног скупа одржаног у Торонту, на Универзитету Риерсон, 8., 9., 10. и 11. септембра 2011. године.

Како се примиче крај лета, подсећамо се да ће годишњица - Дан сећања - трагичних догађаја од 11. септембра, ускоро бити пред нама још једном. Наставак јачања догме. Једанаест година касније, питамо се, јесмо ли имало ближе истини о томе, шта се заиста догодило тог трагичног дана и који су стварни узроци тог трагичног догађаја? Јесмо ли?

Како је настала ова догма

Како то да је већи део америчког становништва, припремљен тако, да верује пропаганди Вашингтона или било којој пропаганди, све, само не верује у причу на научној основи? Зашто се то дешава и код нас - "лакше веровати, Dogma него проверавати"? Зашто и у медијима нашег простора нема алтернативе причи "тако Вашингтон каже"? Зашто, квалификовани, умни људи и остали интелектуалци не могу да "наметну" људима научну истину, људима, који те стручњаке одмах одбацују као непријатеље друштва, државе и свих "већ признатих вредности"? 

Ово су разлози, за које ја верујем, да се емотивне потребе људи - кроз агресивну пропаганду - користе као основа стварања догми. Није тајна, да се образовање у Америци још сматра луксузом, макар за оне који нису "предодређени" да буду владајући слој или богаташи.

Психолози су давно објаснили, а и моја маленкост се с тим потпуно слаже, да постоје, на овом белом свету, најмање два главна типа личности, а то зависи од тога на који начин и коју врсту  ауторитета поштују.

Ко верује лажима Вашингтона

Први тип - група од 90% и кусур или такозвани ауторитарни тип личности је склон да верује ауторитетима - зависно од тога ко им се наметне као ауторитет и ко Ne vidim da je go им говори више оно што воле да чују - без преиспитивања чињеница и одбацујући свако научно објашњење. Веровање да "па неће нас ваљда наша власт лагати или, па знаш ли ти ко је он - ено га на YuТube...", је, у најмању руку, перверзија, посебно међу такозваним и самоубеђеним патриотама или онима који гледају своје личне интересе - људима са малим или никаквим образовањем или, у најбољем случају, онима који имају површно знање. 

Овај тип личности не види и неће да види грешке свог ауторитета, који увек, као оправдање, сервира веће зло од самог зла које чини, фокусирајући на ово друго. То доводи до тога, да народ и не примети да је гладан, да губи посао, да је школарина поскупела, да нема новаца за пензије - и то све због страха од наводног и неког тероризма. И ово нам је познато на овим нашим узбурканим балканским просторима. Лидери су нам потпуно "едуковани и инфицирани овим вредностима".

Други тип личности је у великој мањини и верује у један једини ауторитет - стручњаке и науку и истину. За њих је истина - на бази чињеница и научних доказа - једина и права. Например, задњих година, а посебно у Америци, дошло је до нагле деградације научних и школованих ауторитета, на чему посебно раде Евангелисти, Tea Party (Чајанка) и остали, који доводе чак у Samo bulje u ono cudo питање и Дарвинову еволуцију, без иједног доказа, сем милиона снимљених спотова да би их уморан народ гледао пред спавање. Да гледа и да се диви, а да не мора да чита, понуђеним, лаким и једноставним решењима - Бог је тако створио и није твоје да мислиш. 

Додуше, има и оних, које је тешко прецизно сврстати у било који од поменутих типова, као што су момци са странице Antiwar.com, који отворено осуђују америчку ратну политику, с једне стране, али прихватају догму о 11. септембру, с друге стране.

- Нећу ни да размишљам, јер то ме замара. Лакше ми је схватити анти-еволуцију - недавно рече једна моја пријатељица, која је стално поспана од напорног и дугочасовног рада код неког нашег "успешног привредника".

Ко, од горе наведених типова, верује у догму 11. септембар, ваљда није тешко закључити и то остављам вама - читаоцима. Умало да заборавимо шта смо поставили себи за циљ, пишући овај чланак - рушење догме на научној основи и са стручним доказима?

Стари - Нови докази

Током четири дана расправе, истакнутих научника и професионалних архитеката и инжењера, представљени су резултати вишегодишњег самосталног истраживања у свим аспектима у вези догађаја од 11. септембра, на добро припремљеном панелу, који се састојао од почасног председника Врховног суда Италије, који је био истражни судија и који је председавао свим случајевима тероризма, као и три угледна научника високог реномеа и просуђивања. Најважнији задатак скупа је био, да се направи извештај са њиховим закључком, а према доказима изведених од стране вештака.

Нећемо дубље улазити у детаље организације тог величанственог скупа, него ћемо одмах прећи на конкретне доказе, који ће, надам се, и читаоцу отворити очи о томе шта се могло и шта се десило, с научног становишта, тог митског дана.

NIST, владина агенција Националног Института за стандарде и технологију, дала је извештај да су зграде близнакиње и зграда 7, срушене на начин како слушамо једанаест година. Међутим, сведок на поменутом скупу доказује да је извештај НИСТ-а намештен - лажиран. Шта је доказао овај сведок? 

Сведок је доказао да је зграда број 7, срушена на стандардан контролисан начин, користећи експлозив и да је тај експлозив и остаци рушевине, срушили Куле Близнакиње. Све друго су приче за малу децу и немају упориште у науци, додајући, да сви они који верују у догматско чуду, деградирају и немају истанчан осећај, за законе физике.

Нано-хемичар, са Универзитета у Копенхагену, који је заједно са научним тимом провео 18 месеци, истражујући хемијске и физичке особине прашине, настале рушењем куле, пронашао је доказе о нано-Термитима у прашини и величини честица прашине, које се природно не формирају од пожара канцеларија или зграда стандардне конструкције, а које указују да је још један експлозив, такође, био присутан.

Ови налази објашњавају, да су биле присутне екстремно високе температуре које су отопиле чак и челик, за шта постоји неспоран доказ. У оркестараном прикривању, НИСТ негира да је топљени челик био уопште присутан приликом њиховог исраживања, пошто његово присуство није у сагласности са ниским температурама, које, НИСТ признаје, пожар зграде ипак може да произведе.

Dejvid cendler Физичар Дејвид Чендлер је доказао, ван сваке сумње, да је зграда 7 пала преко свог видљивог дела брзином слободног пада и да је то недвосмислен доказ да је експлозив истовремено уништио све носиве стубове. Не постоји никаква могућност, уопште не постоји, а у складу са законима физике, да је зграда 7 пала из разлога, које је НИСТ пружио. НИСТ-ов извештај је потпуна негација свих познатих закона физике.

Препорука: Кликните на овај линк и Послушајте и лично оригиналне снимке са скупа у Торонту и реците слободно јесам ли и ја, такође, лагао и стварао нову догму - догму, да није онако како службени Вашингтон тврди. Ако то, не дај Боже утврдите, онда сам спреман да одговарам онолико колико и творци догме о 11. септембру? У реду?

Миленко Вишњић

Штампа

5 коментари::

Radoslav је рекао...

Pravi, esencijalni dokaz postavke da kapitalizam sam sebe urušava (jedan od prethodnih članaka)... doslovno uništavanje sopstvenog sistema u koji onih 90%i kusur vjeruje da je dobar, a tužno je to što je sudbina miliona nedužnih i sirotih ljudi (tih 90%i kusur) u rukama kapitalističkih monstruma i umobolnika, žednih ratova i ubijanja. Da li se radi "samo" o surovoj evoluciji čovječanstva(?) ostaće dugo tajna

Анониман је рекао...

"rukama kapitalističkih monstruma i umobolnika, žednih ratova i ubijanja", je upravo ono što se dešavalo u ljudskoj istoriji, ginula sirotinja za interese bogatih, sem da ovi drugi nisu imali drugog izbora, pa da i sami poginu - kao što se to desilo u Kosovskoj bici. Nekad i "oni" moraju stradati, ali uvek, nažalost, stradaju i narodi.

Zvekan је рекао...

http://www.imdb.com/title/tt1166827/
U drugom dijelu tog dokumentarca, sastavljenom iz tri dijela, se upravo bave ovim pitanjima i doslisu do istih zakljucaka ...

milenkovisnjic је рекао...

Da, mislim da ste u pravu i da bi istina trebala da bude slična, da ne kažem ista, u ozbiljnim analizama. Hvala.

Вишња је рекао...

Послушајте и предавања Миодрага Петровића на you tube, "ко влада Србијом" и "ко влада светом", као и остала његова предавања, па професора Јована Деретића о историји Срба, па Југослава Петрушића,... и онда о ХААРП антенама...и о јеретицима у нашој Цркви... и онда вам се сложе коцкице и онда није лако живети са свим тим сазнањима...

Постави коментар