понедељак, 13. август 2012.

Амнести Интернешнел: Припрема повода за напад


Ирак, Југославија, Либија, Сирија: Амнести Интернешенел и кориштење људских права. Измишљено етничко чишћење на Косову је коришћено као изговор за бомбардовање Југославије. А инцидент у селу Ругово, показује још једном да је западна кампања против Београда, организована помоћу очигледних фалсификата. Објективност Амнести Интернешенела, може се посматрати кроз десетине примера и кроз њихово извештавање о сукобима широм планете - сукобима САД и осталих. 

Неки од примера лажи
Ирак
Амнестијев дотадашњи учинак на непристрасности, доживео је смртни ударац, када је та организација послала такав извештај, у којем су 1991. године, ирачки војници извукли бебе из њихових инкубатора у болници у Кувајту и бацили их на под, да тако смрвљене умру. Ово је био непосредан повод започињања напада на Ирак, те исте године. Постоји прича да је Кувајтска влада наградила Амнести са 500.000 долара за пуњење ове гомиле лажи и до данас је у игри.
Југославија
Шта се заиста догодило на Косову, крајем јануара 1999., неколико месеци пре него што је НАТО покренуо своју операцију против Југославије? Непосредан повод за напад на ту земљу, су биле фотографије које је снимио Хенц, крајем јануара 1999., а које је до тада користио немачки министар одбране Рудолф Шарпинг, машући њима пред очима јавности и  њима покрећући непосредно мешање НАТО у косовски сукоб. Шарпинг је представио фотографије убијених екстремиста у Ругово, као фотографије невиних албанских жртава. "Ми смо открили 25 тела, укључујући и 11 у аутобусу и још нека у близини возила. Неколико тела је лежало у штали, која је служила као гаража. Терен око штале био је прекривен снегом, али није било никаквих трагова. Мислио сам да су тела доносили тамо са друге локације, и највероватније да и јесу и то дан пре сукоба између српске полиције и ОВК побуњеника.", рекао је Хенинг Хенц. 

Измишљено етничко чишћење на Косову је коришћено као изговор за бомбардовање Југославије. А инцидент у селу Ругово показује још једном да је западна кампања против Београда, организована помоћу очигледних фалсификата. НАТО је почео већ да размишља о окупацији Југославије, после наводног убиства 40 цивила Албанаца у Рачку. Међутим, експерти који су проучавали форензичке извештаје, закључили су да нема доказа који доказују да су убијени били цивили и да су убијени од стране српске војске.
Сирија
Као што је западна пропагандна машинерија поносно објавила, британскa организација лажи, Амнести интернешенел, ће наставити своју кампању "Лажи o Сирији" под насловом "Очи над Сиријом".  Оригинал из Амнести Интернатионала: "... Бараж граната, минобацача и ракетеа, Сиријске војске у нападу на насеље Телдо у уторак, оставио је најмање 108 мртвих, укључујући 34 жене и детета, од укупно 50", иако ни с ким нису разговарали, па ни са очевицима напада.

План који је осмислила амбасада САД у Дамаску у децембру 2005., су демонстрације  које је организовао Амнести прошле године испред сиријске амбасаде у Лондону, у којима су демостранти отворено позивали на рушење сиријског режима. То им је била улога у "објективном извештавању". "Слике из Анадана, откривају више од 600 кратера, насталих од бомбардовања и тешких борби, између сиријских оружаних снага и оружаних опозиционих група", извештава ББЦ, позивајући се на Амнести интернешенел. "Претварање најнасељенијег града Сирије, у бојно поље, ће имати разорне последице за цивиле и злочини у Сирији су већ на монтажи.", упозорио је Кристоф Коеттл, менаџер за ванредне ситуације за Амнести Интернатионал САД, без објашњења да су убиства тих цивила починили НАТО-а и Слободна Сиријска Армија (ФСА), а не снаге сиријске владе.

Штампа

0 коментари::

Постави коментар