петак, 29. јун 2012.

Ратови против Русије су увек пут без повратка

МИВ
Француски генерал и дипломата Caulaincourt, снажно је саветовао Наполеона да се одрекне предложене експедиције на Русију. "Рат против Русије је пут у пакао", рекао је генерал  Caulaincourt.

Дана 22. јуна, Русија je обележила сећање на летњи дан 1941. - дан када је Хитлер напао Русију и када је почео Велики отаџбински рат. Ту је и отаџбински рат од пре двеста година,  када је Наполеон напао Русију, који ће бити такође обележен ове године. То пада у скоро исто време у години, када је Наполеон прешао границе Русије и претио да уништи и спали земљу. Наполеон и Хитлер морали су да преживе веома тешка времена када су се усудили да нападну "далеку" Русију. 

Многи ће приметити да су следеће случајности веома интересантне.

Наполеон је рођен 1760. - Хитлер је рођен 1889. (разлика од 129 година).
Наполеон је дошао на власт 1804. - Хитлер дошао на власт 1933. (разлика од 129 година).
Наполеон је ушао у Беч 1812. - Хитлер је отишао у Беч 1941. (разлика од 129 година).
Наполеон је изгубио рат 1816. - Хитлер је изгубио рат  1945. (разлика од 129 година).

Ова информација је изгледа заиста врло изненађујућа. Ово је било доступно током совјетских година, док је владао већи ред у држави. Међутим и тада је човек морао да тражи дебеле књиге о историји и многе енциклопедије да нађе основу да би могао направити таква поређења. У време интернета - данас, то не представља никакав проблем, ако знате шта тражите. Ваљда знате...?

Да комбинацијама у истраживању нема краја, уверите се и у следећим информацијама:

Наполеон је дошао на власт када су му биле 44 година.
Хитлер дошао на власт када је имао 44 година.

или, још даље:
 
Наполеон је напао Русију када је имао 52.
Хитлер је напао Русију када је имао 52.

или још нешта:

Наполеон је изгубио рат од Русије кад је имао 56.
Хитлер је изгубио рат од Русије кад је имао 56.

И многи истраживачи указују на сличности у пореклу Наполеона и Хитлера, који нису припадали својим матицама. Корзика је постала француска територија само неколико месеци пре рођења Наполеона. Аустрија је постала део Немачке као резултат анексије, која је спроведена под влашћу Хитлера као политичара из Аустрије.

Међутим, јасно је да постоји више разлика него сличности између ова два политичара. Постојала је само једна велика сличност у њиховим животима - напали су Русију и морали су платити за злочин. Дааа, богами, добро платити и они сами и народ који су довели да отима руску земљу.

Ово исто могу учинити - скупити информације и они који су окренути "западније", па, из пакости, тражити сличности између оних који су бранили своју земљу и цели свет - Стаљину и њему сличним "диктаторима".

"Мир који ћемо закључити ставиће тачку на катастрофални утицај који Русија демонстрира у Европи за последњих 50. година. Идем у Москву, завршићу и збрисати то у једној или две битке. Цар Александар ће молити на коленима за мир, ја ћу спалити Туле и разоружати Русију. " - хвалио се Наполеон.

"Настављамо где су се догађаји завршили пре шест стотина година. Зауставили смо немачку бескрајну поворку према Јужној и Западној Европи и окренили очи ка земљи на истоку. Коначно смо завршили колонијалну и економску политику у предратном периоду и кренули према територијалној политици будућности. Али када у данашњој Европи говоримо о новим областима, можемо мислити само о Русији и државама које се граниче са њом и које су подчињене њој. Немачке оружане снаге морају бити спремане да униште совјетску Русију у брзој кампањи пре  него што дође на крају рат против Енглеске.", написао је Фирер у наредби за операцију Барбадоса.

Адолф Хитлер није слушао свога земљака и твораца Другог рајха, Ото фон Бизмарка. Бизмарк је написао: 
"Чак и најповољнији исход рата никада неће довести до декомпозиције главних снага Русије, која је заснована на милионима верника Руса ... Ово друго, чак и ако постану одвојени, као резултат међународних уговора , они ће се брзо поново повезати међусобно, као и честица расечене капи живе. Овај неуништива држава руске нације је јака према својој клими, територији и својој једноставности, као и потреба да стално брани своје границе. Ова држава, чак и после потпуног уништења., ће се претворити у осветничког непријатеља."

Ове Бизмаркове речи су написане пре више од 50 година пре операције Барбадосса. Био је то Хитлер, а не Наполеон, који није научио лекцију. Наполеон није слушао његове генерале и министре, такође. Француски генерал и дипломата Caulaincourt, снажно је саветовао Наполеона да се одрекне предложене експедиције на Русију. "Рат против Русије је пут у пакао", рекао је генерал  Caulaincourt.

Постоји много разлога да се објасни смрт француске Велике Војске и Немачког Вермахта на непрегледним руским територијама. "Различити народи дали су различите примере људских идеала: За Кинезе - то је мудар човек, за Хиндуистичкњаке - то је аскета, за Римљане - да је цар, за Енглеску и Шпанију - аристократа, за Прусе - војник. Русија се посматра - идеал својих жена", написао је у свом раду немачки истраживач, Валтер Шубарт, у књизи "Европа и душа Истока".

Штампа

2 коментари::

Анониман је рекао...

Možda su se stvari izmijenile, pa će, možda, neki sledeći Napoleon ostati u Rusiji?

Миле је рекао...

Siberia is the tomb of the West. It was, and will remain so.

Постави коментар