четвртак, 28. јун 2012.

Немачка Против САД-а

Пише: Миленко Вишњић

Удар из БС (Америка) у свим шемама, односи се на захтев да Немачка или преда суверенитет или да извуче целу еврозону, све у свему - ништа мање од економског и политичког самоубиства за Немачку, имајући у виду да су све велике француске банке безнадежно и неповратно банкротирале.

Овog четвртакa, 28. јуна, доћи ће до 20. самитa ЕУ од почетка 2012., а у вези Европске финансијске кризе, и ударци бубњева сада парају уши да се наметне једана Европска суперсила и фашистичко Транс-атлантско давање кауције, на рачун народа и становништва. 

Линија отпора у Европи је Немачка, чији је канцелар, Ангела Меркел, која је јуче рекла 'не' дељењу целој Европи дуга и обавеза банака. Она је рекла да би то било "економски погрешно и контрапродуктивно."

Гомила се фрка против Немачке и иста стиже са свих страна, а у току су и интензивна пре-самитска препуцавања. Време је истекло за царевине. На формалном нивоу, од понедељка, пети члан еврозоне - Кипар, званично је затражио кауцију за спас економије.

Синоћни састанак је сазван у веома кратком року и одржан је у Паризу, између министара финансија Немачке, Француске, Шпаније и Италије, као и шефа Делегације Европске комисије, чији домаћин је француски министар економије Pierre Moscovici. У среду, 27. јуна, немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Франсоа Холланде ће имати коначни састанак пре овог састанака.

У уторак, елементи су објављени у вези европске супер-државе, а затражени су од четири велика евро-представника: ЕЦБ шеф Марио Драгхи, председник Европске комисије Жозе Барозо, Европски савет Прес. Херман ван Ромпуј, и евро-групе, председника Јеан-Цлауде Јунцкер. Мере које ће бити "прозване" у четвртак, укључују такве као стандарди издавања лимита задужења, заједничког дуга, фискалне интеграције и ауторитета централизованог буџета.

Још једана супер-држава, како извештаји говоре, створена је јуче од стране комисије коју је предводио бивши канцелар Хелмут Шмит и бивши француски министар Жак Делор и кривац  је пореклом ван еврозоне. Погађате ко? Пригодно, под називом, "Завршавање евро", овај извештај, такође, има предлоге за све трезоре европских влада, Евро-обвезница, и сличне мере.

Удар из БС (Америка) у свим шемама, односи се на захтев да Немачка или преда суверенитет или да извуче целу еврозону - ништа мање од економског и политичког самоубиства за Немачку, с обзиром да су све велике француске банке безнадежно банкротирале.

Штампа

0 коментари::

Постави коментар