уторак, 29. мај 2012.

Сукоб Израел - Иран и Сирија, скоро сигурно III светски рат, I део

МИВ

CIA Спомињу се грешке које је починио Рузвелт, не предузимајући акције против Хитлера, као да је Немачка мала као тромилионска Либија или мала Србија, па нападни кад год хоћеш без великих последица.

Енергетски ратови

На који начин тестирају реакцију јавности и како раде западне обавештајне службе, припремајући се за енергетске ратове, а упрежући у своју службу чак и своје 'пророке', види се из преведеног текста узетог из ARMAGEDDON - DOOMSDAY испод. Начин како се најављује већ планиран нуклеарни рат до уништења, не само да је цинизам, него поприма форму дрскости, вређајући здрав разум нормалног дела човечанства.

Тај понижавајући начин односа према јавности, води само једном, и само једном циљу – могућем уништењу човечанства. То што 'пророк' – аутор текста, није задовољан својим пророчанством самим по себи, није тако ни необично. Необично је, што он теоретише како Запад треба бити одлучнији у предузимању војних акција против суверених земаља, као да их нису довољно одлучно и често изводили и до сада. Погледајте "Америчке интервенције од 1890. до 2012.", па ћете се подсетити да и нису били тако неодлучни у нападима, како се тврди у приложеном преводу текста.

Спомињу се грешке које је починио Рузвелт, не предузимајући акције против Хитлера, као да је Немачка мала као тромилионска Либија или мала Србија, па нападни кад год хоћеш без великих последица. Они су одлучни само према малим земљама и то је њихово витештво. Мале нападају први и сами, а велике земље нападају, само кад немају избора и придружујући се јачој страни, као што се десило у оба светска рата.

Порука овог 'пророчанства' је да, када год Запад "процени-припреми" да би могло доћи до сукоба у неком делу света (а то је по правилу тамо где су енергенти), одлучно реагује, напада, бомбардује и казни само једну од страна, па чак и онда ако је процена намерно лоша, као што се десило у случају Судана, Ирана, Ирака, Србије, Афганистана, Либије.... По правилу, та њихова процена  се зове, сировине окупиране земље – енергетски рат или, понекад и значајна геостратешка тачка.

Поруше све у неомиљеној земљи, одвоје део територије за своју базу или важан део земље богат природним богатствима, успут поубијају милионе људи, 'помажу' преживеле хуманитарном помоћи с истеклим роком употребе - трују, дају 'повољне' кредите за обнову срушеног – задужују земљу, активирају локалне криминалце - опљачкати неопљачкано, доводе на власт своје 'демократе', помогнуте већ пљачком задовољним криминалцима, затим ти демократи праве 'западне' пљачкашке законе, реформу школства, реформу полиције, реформу управе, реформу реформе... То се све упакује у твз. 'демократију', тако да изгледа као да је народ једва дочекао њихову окупацију.

ЈЕСУ, само су се обрадовали ти 'демократи' и пљачком обогаћени локални криминалци и они то истичу јавно под плаштом 'демократских промена'. За нијансу другачији модел су применили у БиХ, где су, на различите начине, уништавали све три стране. Ретко, али и таквих модела имају, где  немају стварног фаворита. Па добро, нека је макар свих народа и народности мање, кад су већ људи дошли ту. Наставља се стезање прстена око Русије и Кине.

Докле овај свет може трпети зло?

Сукоб између Израела, с једне и Ирана и Сирије, с друге стране

Први део

Превод: Миленко Вишњић

Коцкање данашњих светских лидера, је играње на карту која ће коштати више, него што било који од њих може уложити. Кина је већ направила споразуме са Сједињеним Државама у смислиу одржавања стабилности на Блиском истоку, како за Америку, тако и за Кину. Ови безумни  предспоразуми новог светског поретка, направљени иза затворених врата, су управо део проблема. Секретар за одбрану, Роберт Гејтс, сматра да се Талибани и Иран могу придобити речима и преговорима. Потпредседник Бајден је тако недавно, ван оквира стварности, приликом посете  Израелу рекао да је америчка подршка Израелу била непоколебљива, и тада је Бајден додао да је један од разлога за подршку Америке Израелу против Ирана био да спречи нуклеарну трку у наоружању на Средњем истоку.

Одговарајући на Бајденов коментар у вези трке у наоружању на Средњем истоку, рећи ћу следеће: Не брините потпредседниче Бајден, тамо, на Блиском истоку, никада неће бити нуклеарне трке у наоружању, сем ако Иран стекне нуклеарно оружје. Израел и Иран ће завршити ту могућност  сами са собом и за цео Блиски исток, користећи своје нуклеарно оружје једни против других и то врло брзо. То ће се десити у наредним месецима, чим  Иран стекне нуклеарно оружје или, једнострано, од Израела као превентива. Немојте мислити ни једну секунду да се то неће догодити. Ово такође говорим Кини, Русији, Америци и Уједињеним нацијама.

Светски лидери не виде шуму од дрвећа, они мисле да ће историја и оно што они сматрају као здрав разум, превладати. Председник Рузвелт није хтео или није могао, да, из било ког разлога, направи своју озбиљну одлуку о Хитлеру или да да озбиљну помоћ Черчилу, док Јапан није напао Перл Харбур. Уместо њега, Хитлер је то урадио дан касније, објавио је рат Америци. Рузвелт је био најгори председник у историји Сједињених Држава све док није добио шамар стварношћу. Да је Рузвелт раније одлучније помогао Черчила, милиони живота могли су бити сачувани.

Председник Обама барем нешта покушава у Авганистану, иако невољно и споро. Међутим, председник Обама има исти проблем као што је Председник Рузвелт некада имао, није учинио довољно. Рузвелт је мислио да ће његови проблеми нестати од Перл Харбура. Историја бележи да је председник Рузвелт после 3 дана изолованости и Перл Харбура, постао потпуно другачији човек и по први пут прави председник. Надам се да председнику Обами и његовој администрацији не треба пљуска да би много више научио, оно шта је Рузвелт научио тако давно. Јер, ако овај пут свет не успе и ако се председници и светски лидери  буду играли политике, уместо да ураде праву ствар, онда ће цена бити толико висока да ће преживели завршити назад у мрачном добу.

Један део светске историје може имати рефлексију на ову ситуацију у неким аспектима, међутим, употреба нуклеарног оружја између Ирана и Израела, и евентуална ескалација тог сукоба, није ситуација у којој помаже  историја. Међутим, историја је добра када се користи у једној области овог проблема на Блиском Истоку, али, такође, историја показује да није мудро да сте неодлучни. Мислим да је пешчани сат готово остао без песка за памћење те лекције из историје. Време или не чињене, би требали да нам кажу пресуду врло брзо. Већина светских ратова су почели због неодлучности и погрешних претпоставки од стране светских лидера. Пропуст да се учини билошта, или да се делује благовремено, ће највероватније бити узрок 3 светског рата, баш као што је био другог.

Америка је користила нуклеарно оружје против Јапана, како би спасили животе од самурајске вере Јапана. Иран ће деловати на исти начин према Израелу, када буде имао нуклеарно оружје. Иран ће жртвовати себе да уништи Израел, Израел ће бити збрисан сa картe као што је председник Махмуд Ахмадинеџад обећао. Неразумевање ове чињенице о Ирану је један од главних проблема Бајдена и целог света. Они мисле да се овај степен лудила никада не би могло десити, а ја кажем да је ваша претпоставка погрешна и да је ово велико лудило које Иран планира за једну деценију. Затим, по врх свих ових проблема, народи стављају на коцку то да Израел неће погазити своју реч дату Америци и да неће напасти Иран без одобрења.

Прво и пре свега, као што знате које је Ваше име, Иран заиста жели да уништи Израел, чак и ако би већи део Ирана био уништен у том процесу. Садашња иранска Влада неће престати све док тај циљ  не постигне. Ирански председник Ахмадинеџад је део пророчанства групе радикалног ислама званог Твелверс, пошто је он био један од терориста који су узели таоце у америчкој амбасади за време Картера.

Премијер Бењамин Нетањаху схвата које идеје  група Твелверс у Ирану заступа. Он такође засигурно зна да су они привржени својим уверењима и да ће покушати да их спроведу, упркос високој цени. Ирански Твелвери верују да ће овај сукоб са Израелом и Западом донети 12-тог имама њиховог Махдија (Иран је еквивалент спасиоца), али Кур'ан учи да Мехди неће доћи уколико ислам верно не појача џихад (свети рат), посебно према уништењу Израела.

Израел ову стварност јасно разуме и зна да би било опасно да се њом игра као што било за Америку, ако би икада била довољно глупа да нападне Тајван. Кина би напала масовно Америку и Кина се неће држати нимало уздржана. Израелу је ова ситуација с Ираном још опаснија, него ова хипотетичност с Тајваном. Главни разлог је што Израел има тако малу масу земљишта на располагању и ако би био нападнут нуклеарним оружјем, он не би имао никакве друге шансе. Израел, такође, има мање времена да реагује због кратког времена потребног да га нападну непријатељски пројектили.

Други део...

Штампа

1 коментари::

Анониман је рекао...

Nema sumnje da je III rat na pomolu. Svijet je toliko pao moralno, da se to, kao i Rimskom carstvu, dovelo do kraja.

Постави коментар