среда, 3. октобар 2012.

Гадафи: Злочин француског агента

МИВ
Gadafi
По специјалном задатку, а који је лично издао тадашњи француски преседник Саркози, француски агент војне обавештајне службе, убио је пуковника Гадафија. Француски убица, како се тврди - умешан у разуздану руљу - у бесу и на брзину је везао пуковника и пуцао му директно у главу. Мотив је, како кажу извори, био да се спрече било какве приче и комбинације о пословној умешаности Саркозија са пуковником.

Пошта, нешто раније откривена, цитира кратку француску владину белешку, коју је објавио један истражни сајт - да је опрано педесет милиона евра преко банковних рачуна у Панами и Швајцарској, које је пуковник Гадафи дао Саркозијевом фонду за изборе за председника, 2007., а што би, ако је то тачно, прекршио закон о финансирању политичких странака. Саркозијеве бројне посете Либији, су такође наведене у тој белешци.


Гадафијев син, Саиф ал Ислам, чији живот виси о концу и нема сумње да је и даље угрожан и који би требао да буде предмет либијског судског система, недвосмислено наводи на везу са Саркозијевом кампањом финансирања: "Имамо све детаље и спремни смо да буду откривени ... Ми смо га финансирали.", каже Саиф.

Саркози је својевремено, постајући председник, дао упечатљив и посебан значај дочеку пуковника Гадафија, приликом пуковикове државне посете Паризу у децембру 2007., поздрављајући га као "Брате вођо" и још угостио његов чувени бедуински шатор пред Јелисејском палатом.

Тони Блер је, такође, посетио Гадафија у безброј прилика, чак је и летео у пуковниковом приватним авионом, гурајући мега пословне договоре. И он се, такође, не оглашава на ужасе смрти и судбине пуковникове деце, унука и његове домовине - Либије.

У истој пошти, такође се подвлачи "Мандат Уједињених нација, који санкционише Гадафија зоном нелетења и изричито наводи да западни савезници нису могли и нису требали да се мешају у унутрашњу политику те земље.

Уместо тога, скоро свакодневно бомбардовање, у напорима што бржег завршетка акције свргавања Гадафија, док се за обоје, и француске и британске војне саветнике отворено каже да су помагали терористима на терену. Ових дана је Махмуд Јибрил, човек који је служио као привремени премијер, након свргавања Гадафија, изјавио египатској ТВ мрежи: 'Био је то страни агент, који се умешао у револуционарне бригаде, с циљем да убије Гадафија.”.

Вредно напомене је и чињеница да је у новембру 2007., непосредно пре париске посете Гадафија: "Амерички Стејт департмент упозорио да они који доминирају Либијским политичким и економским руководством, спроводе комплетну политику национализације у енергетском сектору и да је све више доказа о национализацији либијских ресурса.". САД није било право Гадафијево осамостаљивање од Запада.

Можда онда није ни чудо, све у свему, да се на страшну вест о смрти пуковника Гадафија, председник Обама огласио: "Ово је значајан дан". Госпођа Клинтон је пратила ту вест са подмуклим и циничним подсмехом: "Дошли смо, видели смо, он је умро.".

Постоји само једна извесност, у целој овој срамоти "промене режима" у Либији - нема чистих руку.

Штампа

2 коментари::

pukovnik је рекао...

Тај човек је некада представљао симбол слободе против западног и сваког другог зла, али искушења и разуздана породица, му је дошла главе. Има ту још једна важна ствар, остајући без ослонца у Русији - за време алкохолисаног Јелцина - реално је био принуђен да буде "блажи борац" за слободу против глобализма и тако направио неколико нужних уступака Западу. То га је, на крају, одвело у смрт. Не бранећи Гадафија, треба рећи да је тешко је лидерима малих земаља да се одупру притисцима злих либерала-глобалиста, чији је једини и увек једини циљ пљачка ресурса других и малих земаља.

disqus_eJXXSm7zoY је рекао...

PUKOVNIK GADAFI JE BIO OLICENJE CESTITOSTI , VELICINA U SVAKOM POGLEDU , SA POSTENIM NAMERAMA , STO JE I DOKAZAO SVOME NARODU !!!? ALI U " SVAKOM ZITU IMA KUKOLJA "; TAKO I U LIBIJI !!!? SAKA IZDAJICA , POTPLACENIH OD STRANE ZAPADA I AMERIKE ,... KAO I UVEK DO SADA U SVIM SLUCAJEVIMA , SIROM PLANETE ; KADA SE VARVARI UDRUZE , DA BI PLJACKALI , KRALI I UBIJALI !!!? KADA SEBI POSTAVE ZADATAK , DA NEKU ZEMLJU UNISTE ; UBACE PLACENIKE , LJIGAVCE , PRODATE DUSE , BEZBOZNIKE ,... KOJI NA PODMUKAO I NA NACIN NEDOSTOJAN JEDNOM COVEKU , UNISTE SVE I UNESRECE MILIONE DOBRIH I CESTITIH LJUDI SA SAKOM IZDAJICA SVOGA NARODA ,.... JAKO POZNAT " SCENARIO " !!!? NIGDE U SVETU NIJE NAROD BOLJE ZIVEO I IMAO SREDJENIJI ZIVOT KAO U LIBIJI !!!? GADAFI JE VOLEO SRBE I PODRZAVAO IH U SVEMU , IAKO JE ON MUSLIMANSKE VEROISPOVESTI ; TO SAMO GOVORI DOVOLJNO O NJEMU DA JE BIO " C O V E K "; STO MNOGI I NE ZNAJU STA TO ZNACI !!!? BIO JE REALAN I PRAVICAN , DOBAR I BORIO SE ZA SVE STO JE DOBRO, MORALNO I POZITIVNO , ALI NA ZALOST " ONIH DRUGIH " JE BILO VISE , A TAKVI NE PREZAJU NI OD CEGA DA BI POSTIGLI SVOJE PRLJAVE CILJEVE !!!? " NICIJA NIJE GORELA DO ZORE " !!!? DOCICE I NJIMA KRAJ , ALI NAZALOST , SVE TE VELICINE I DOBRE I CESTITE LJUDE ,KOJI SU SE BORILI PROTIV ZLA SVAKE VRSTE , NE MOZEMO VISE VRATITI , ALI IH NE SMEMO ZABORAVITI , VEC IH TREBA SLAVITI !!!?

Постави коментар