понедељак, 24. септембар 2018.

Академик Сивков: Сукоб западне и православно-исламске коалиције


Muslim destructionСукоб је неизбежан! Другим речима, рат ће се водити с циљем дефинисања духовне основе будућег Новог светског поретка. Исход ће бити, или на основу индивидуализма, себичности и сузбијања – Западне вредности, или на основу мирољубиве одрживе заједнице свих људи на Земљи, доминације међусобних интереса, да народи преживе, развијају се и да подрже једни друге - Исток

Сивков је уверен да је Трећи светски рат већ у току, али до сада у релативно мираној фази и то између две постојеће коалиције.  Знам, ова изјава звучи алармантно. Такође знам, изјава је на граници лудила и звучи као многе које долазе из углу Новог Светског Поретка (НСП) - агресивног Запада. Међутим и на несрећу, овде је реч о нечему озбиљнијем. Човек који ово тврди, није нико други, него Константин Сивков, уважени руски научник и потпредседник Академије за геополитичке питања.

Сукуби су нагомилани

Сивков процењује да ће Трећи светски рат почети 100 година после Првог светског рата. Дакле, 2014. године и тај рат ће, по Сивкову, узети животе стотинама милиона људи широм света. Према Сивкову, криза је проузрокована са неколико озбиљних сукоба који су деценијама кључали, тачније од 1945., а посебно од рушења СССР.
  
Прво, сукоби између раста производње, потрошње и расположивих ресурса. Западу су потребни природни ресурси Истока. 
Друго, сукоби између сиромашних земаља у развоју и богатих индустријски развијених земаља. Запад је у сталном сукобу са Трећим светом, а задњих деценија, против целе једне цивилизације и религије – ислама. 
Треће, сукоби између нација и транснационалнних елита.  
Четврто, сукоби између бездушно слободног тржишта уз помоћ новца, с једне стране,  и духовно укорењених цивилизација, укључујући и народе православне, муслимане, будисте и друге.

Анализе могућих решења ових неравнотежа и конфликата показују да су антагонистичке природе и да се криза не може решити без значајних повреда интереса неких великих геополитичких субјеката, мислећи опет на Запад. То значи да је кориштење војне силе неизбежно. Имајући у виду глобалну природу кризе, можемо претпоставити да ће војно учешће бити глобално, рекао је Сивков у интервјуу руској Свободий Прес.

Модел коалиција

У својој суморној процени, Сивков прогнозира да ће Трећи светски рат бити коалиционе природе. Земље ће формирати коалиције на основу њихове лојалности према једном од два модела светског поретка: западног - материјалног и источног - духовног.
Први модел - западни је свет цивилизованих хијерархија где неколико одабраних елита, брутално користећи остатак човечанства, отима природне ресурсе и убија стотине хиљада људи.

Други модел - источни, дефинисан према Сивкову, је цивилизована узајамна подршка или цивилизована хармонија.
Сукоб је неизбежан! Другим речима, рат ће се водити да се дефинише духовна основа Новог светског поретка. То ће бити или на основу индивидуализма, себичности и сузбијања – Запад, или на основу заједнице, доминације међусобних интереса да преживе, развијају и подрже једни друге - Исток, каже Сивков.

Коалиције

По Сивкову, већ су спонтано и према културном наслеђу, формиране две коалиције које ће бити у будућем и, по Сивкову, скором сукобу.

Прва коалиција је савез индустријски развијених земаља које представљају западне цивилизације - Запад. Духовни темељи ове коалиције су засновани на индивидуализму и материјалним поседима, себичности и немилосрдности, а које обезбеђују снагом новца. Вековним пљачкањем остатка света, Запад је створио велику акумулацију капитала. Западној коалицији, војно и политичко језгро представља НАТО.

Друга коалиција укључује првенствено православне, исламске и земље других цивилизација, заснованих на доминацији духовности, а не на материјализму - Исток. Ова коалиција је заинтересована за Мултиполарни светски поредак, али ове земље још увијек нису схватиле да међусобом имају заједничке геополитичке интересе. Запад, многим од њих још манипулише, чак и често их усмеравајући једну против друге. Сивков мисли да би мултиполарна – Источна коалиција, могла ипак, на крају, развити своју заставу на Рајхстагу!?

Агресивни Запад

Земље које нису део западне цивилизације, нису још спремне за војну конфронтацију ни у погледу организације, нити техничке припремљености (задња дешавања око Сирије, дипломатска попустљивост и понашање и Русије и Кине, говоре о неспремности Истока на војни сукоб; макар још не). С друге стране, Источна коалиција има огромну већину становништва и контролу над обилним природним ресурсима и територијама. Ово ће, у великој мери, повећати њихове шансе да победе дуги и до сада најстрашни рат, каже Сивков.

Сивков је уверен да је Трећи светски рат већ у току, али до сада у релативно мираној фази између две коалиције – Запада и Истока. Али, Сивков сматра да агресори – Запад, неће бити заустављени ни са могућношћу да проузрокују смрт стотина милиона људи. Осим тога, историја показује да елите себичних цивилизација не буду заустављене ни због ужаса милиона људских  жртава, чак и уколико не постоји гаранција да ће и сами преживети у својим бункерима. У прошлости, Хитлер је потврда ове тезе.

Анализа показује да, ако нови светски рат крене, он ће захватити већину светске популације. Укупни демографски губици могу прећи и неколико стотина милиона, па и милијарди људи широм света. Дакле, сви поштени људи на Земљи, укључујући и оне који формирају себичану западну коалицију, морају учинити све што је у њиховој моћи да не дозволе да се рат догоди. Ако ни због чега, а оно због извесности да ни њихови животи неће бити поштеђени.


Да би се зауставио пут према сигурном рату, свет мора силом закона, па и другим методама и средствима ублажити похлепу транснационалних и националних тајкуна западног финансијског сектора. Свет мора зауставити њихове амбициозне, освајачке, срамне и понекад глупе политичаре. Покушај да се нешта учини у заустављању услова за рат, могу бити само заједнички напори широке међународне сарадње, закључује Сивков.

Штампа

1 коментари::

Саша је рекао...

Кад дође и ако дође до тог сукоба, онда ће и код нас бити слично: они који су за свој Запад и они други и у већини - духовни, који ће бити за Русију и источне духовне и друге вриједности.

Постави коментар