среда, 25. јануар 2012.

Дракула је био Србин?

Превод: Миленко Вишњић

Drakula Један од београдских медија рекао је да је Влад Цепеш српског порекла. Српски историцар Јован Деретић тврди да је детаљно проучио живот Влад Цепеш и он је, нема сумње, био Србин. Дракула је био сто посто Србин! И не само он.

Већина данашњих Румуна су српских корена. Многи од њих не знају да су до 19. века, говорили наш језик и наше писмо користи. Ми смо их звали Власи, односно, пастири, јер је становништво Трансилваније углавном ангажовано у овој грани пољопривреде ", каже Деретић.

На гробу Дракулe, писано је на чистом српском језику: "Овде почива Влад  Цепеш, слуга Божији." Да ли постоји више доказа? - Пита Деретић.

Српски етнолог Бојан Јанковић је истог мишљења: "Дракула је био велики патриота, он је користио бруталну репресију против непријатеља. Он је поистоветио себе са српским хришћанским становништвом које се борило против Турака. "

Штампа

2 коментари::

истина је рекао...

Истина је истина.

допуна је рекао...

Влад IV Цалугарул (вероватно рођен пре 1425 - септембар 1495), преведено, као Влад монах, био је побожни полубрат Владa III (Влад Импалер, или Дракула), и један од многих владара Влашке током 15. века . Влад је био монах, претендент на престо његовог брата, као дугогодишњег владара кнежевине Влашке, али он се активно борио за престо, готово до пред сам крај живота Владa III.

Постави коментар