понедељак, 8. август 2016.

Идиотизам и ратне игре балканских марионета

Већ 25 година, југословенске марионете глобалног атлантизма, уз помоћ идиота (својих „аполитичних“ гласача), по налогу својих западних шефова, добровољно учествују у локалном и глобалном злочину. Новосмишљене НАТО кованице, „Западни Балкан, Регион…“ само су основе за понављање обрасца вјерских сукоба међу балканским једноплеменицима, па и са оним другима.

Изворно значење грчке ријечи „идиот“ се односило на неписмене, полуписмене и на оне грађане којих се не тиче друштвено-политички живот њихове државе или, околних држава. У узаврелом балканском лонцу, и марионете и идиоти су одговорни за учешће у глобалном злочину. Један од циљева глобалног атлантизма је стварање идиота, који се неће занимати за друштвени и политички живот државе у којој живе.

Када балканске марионете обећавају мир и стабилност, то несумњиво значи да њихове газде припремају рат. Када балканске марионете глобалног атлантизма указују на своје комшије као лоше момке, то открива намјере њихових заједничких шефова да, у циљу постизања неког новог циља, поново пишу сценарио „балканске игре рата“. 

Балканске марионете уживају да истичу суверенитет, независност и стабилност својих-западних провинција. Што чешће понављају такве глупости, више нестаје и суверенитета и независности, а о стабилности да и не говоримо. 

Изигравање државног суверенитета

Три квазидржаве бивше Југославије (или, што би Марионете рекле – Региона, Западног Балкана или како већ), Хрватска, Србија и Босна и Херцеговина су од деведесетих окосница свих глупости, акумулирајући их до данашњих дана, у које марионетска руководства насилним наметањем ставова и идеја увлаче и своје грађане у сукоб, замагљујући потпуну економску пропаст. 

Марионетске политичке класе глуме државне функције и службе. У ствари, ови глумци вјерно играју по сценарију Вашингтона и Лондона, помогнути шаптачем из Берлина.

Србија, Хрватска и Босна и Херцеговина су, према већ уиграном обрасцу из деведесетих прошлог вијека, плодно тле за уигравање ратних машинерија и смишљање нових модела социјалног инжењеринга: неолиберални Закон о раду; укидање социјалне помоћи, дјелимично или потпуно; кршење Устава, одузимањем пензија; право на школовање, за сиротињу посебно... 

Иако је због исламизма и многобројних логора за обуку џихадиста, као додатног проблема, стање у Босни и Херцеговини најгоре, кренућемо од Србије и Хрватске, колонија са најбољим глумачким екипама. 

Преписка “службеним нотама” која се ових дана дешава између Србије и Хрватске, још је један у низу циркуса дипломатских игара намијењених својим идиотима. Политичке елите те двије квазидржаве користе искључиво језик са(у)времене дипломатије; оне неће рат – не дај боже! Неће као деведесетих нецивилизовано – хрватска пушка на хрватском рамену, него европски; цивилизовано ће размијенити по коју оштрију дипломатску ноту – тек толико, да се Турци не досјете, а грађани забораве на глад. 

О чему Марионете могу да "дипломатишу", кад су само извођачи западне политике и интереса? Ни о чему суштинском, сем што злоупотребом трагичних датума из скорије историје балканских племена, то „нотирање“ оставља горак укус лоших представа и даље понижавања грађана и њиховог осјећаја да живе у својој „сувереној“ земљи. Пристанак и србијанских и хрватских марионета, да за рачун немилосрдних шефова Запада, дипломатски пљују на своје комшије, комедију претвара у трагедију.

Зашто, у име кога, ко на кога, и због чега провоцира? Ниједна од ове двије „државе“ није суверена и независна држава. Руководства обје државе имају исте шефове, који се играју са својим посилнима, дајући им задатке из истог центра? Да се ти задаци морају беспоговорно „извести“, не треба напомињати. Многи од чланова тих марионетских влада су добро припремљени за овакве ситуације, одлазећи на специјалне обуке „управљање кризама“, умјесто „рјешавање криза“.

Штампа

0 коментари::

Постави коментар