понедељак, 06. јануар 2014.

Диктатор са црне листе Вашингтона!

Пише: Горан Митровић (major)
Како је Александар Вучић узурпирао сву власт у Србији и суспендовао све њене институције? Против свих постојећих законских прописа у Србији, против институција правосуђа, потпредседник Владе Србије Александар Вучић завео је страховладу. Нигде у свету не постоји институција "првог потпредседника владе", само у Србији и само за Александра Вучића!
Ко је други потпредседник, није познато. Вучић је, коначно, и симбол апсолутизма из деведесетих, без обзира што се свакодневно одриче своје прошлости. Што је он већи патриота, Србији је све лошије. Да ли Вучић, који је скинут са црне листе непријатеља САД-а, сада постаје амерички омиљени диктатор за једнократну употребу.
На сајту америчке обавештајне службе (ЦИА), Србија се описује као ''територијално недефинисана држава, која се налази у прединституционалном друштву"! На жалост, овакво представљање Републике Србије није далеко од истине...
У Србији, доласком демократске опозиције на власт (ДОС), све, и онако крхке институције на којима је, колико толико, почивало српско друштво, почеле су да се урушавају.
За време комунистичког режима у Србији су постојале институције, као што је Српска академија наука, Удружење књижевника Србије, Српска православна црква, и скоро потпуно слободни медији као што је био Студент, Нове омладинске новине, Младост, Књижевна реч, Књижевне новине...
Вучић и Дачић улазе у коалицију са Тачијем! Правосуђе је функционисало, готово се стриктно придржавајући Устава и Закона о кривичном поступку, и правна сигурност грађана, осим у ретким случајевима политичких суђења, грађана била је загарантована. Јавно мњење је у Србији, до краја 90. година, снажно утицало на одлуке извршне власти, која је, и сама, интерним, партијским одлукама, контролисала рад државних функционера владиних службеника.
И за време Милошевићеве владавине, постојало је јавно мњење које је било у побуни против Милошевићеве самовоље. Постајали су потпуно од власти независни медији, са великим тиражом, као што су били Српска реч, Време, Телеграф, Сведок, дневни листови Данас, Демократија, Наша борба, Радио Б 92 радио Индекс, НТВ Студио Б...
Судови су, такође, осим у случајевима политичких одлука, били ефикасни у границама које је одређивао закон. Самовољу извршне власти спречавао је страх од кажњавања од стране Породице.
Тако су и некадашњи министри Сава Влајковић и Велимир Михајиловић ухапшени и осуђени на по четири године затвора, коју казну су и издржали. За време Милошевића штампане су књиге, снимани филмови. Речју, интелектуалци су имали простор за деловање на факултетима, јавност је била увек спремна на борбу са режимом и његовим репресивним апаратом.
Тек пред крај своје владавине, Милошевићев режим се окренуо унутрашњој репресију и суспензији многих права.
Доласком ДОС-а на власт, престала је свака критичка оцена рада нових власти. Листови који су годинама пратили и подржавали ДОС, нашли су се у чуду, јер су нови властродршци, попут роја скакаваца, почели да опљачкају.
За време владавине Зорана Ђинђића угашене су све новине које су иоле биле критички настројене према ДОС-овим министрима. Почела је и смрт правосуђа, одласком Лепосаве Карамарковић, председнице Врховног суда Србије. Судије овог суда поништиле су одлуку Ђинђићеве владе о разрешењу судија за прекршаје, који су означени као режимске судије.
Мрак се надвијао над Србијом, свом тежином. САНУ, УНС и удружења новинара заћутала су. Ућутала се и Црква, а невладине организације су постале промотери Владе Србије.
А избором Бориса Тадића за председника Србије, Србија је потонула до дна. Његова жута мафија опљачкала је до јуна ове године преко 50 милијарди евра. Србија за његовог мандата, није добила савезника, а проширила је листу непријатеља. И потписала је губитак Косова, само да би Борис остао на власти. Али, они који су га на власт довели, одбацили су га као тоалет папир, као што су то чинили и са свим осталим десперадосима по свету...
Фаталне везе и њене последице
За време пустошења Тадићеве мафије, Србија је умирала у тешким мукама. Такозвана опозиција, а најбројнији су били радикали, предвођени Томиславом Николићем и Александром Вучићем, за велике паре подржавали су Тадићев злочиначки режим.
Милошевић је вође Српске радикалне странке плаћао огромним становима, колима и новце за трошак, а одласком Шешеља у Хаг, Николић и Вучић за подршку траже велики новац! И добијали су га. доласком ДОС-а на власт, господин Вучић је морао да плати 48 хиљада ондашњих немачких марака на име екстра профита, јер је добио стан од око140 квадрата, у елитном насељу!
За време Коштуничиног мандата новац је исплаћивао Александар Никитовић, шеф кабинета Војислава Коштунице, који је био нераздвојни друг Александра Вучића. Превара је сведена до простаклука... Најпре би Вучић и Николић галамили за скупштинском говорницом, а пред гласање, након што би примили новац, напуштали би скупштинску салу и омогућавали да се предложени закони, које су они прво пљували, усвоје.
Неколико милиона евра поделила је група - Александар Вучић, Томислав Николић, Јоргованка Табаковић и Игор Мировић. Остали су добијали мрвице...
Када се Александар Вучић заљубљује у Миодрага Ракића, шефа кабинета Бориса Тадића, долази до плодне сарадње. Вучићев задатак је био да плаши јавност претњама и новим ратовима,то је било намењено центрима моћи у иностранству, а све са циљем да подрже Тадићеву жуту мафију.
Ових дана један високу функционер Демократске странке, који је имао везу са безбедоносним службама, описао нам је да је Миодраг Ракић, рекетирајући бизнисмене и пљачкајући сурово фондове, банке, клиничке центре, за потребе Александра Вучића и Томислава Николића, обезбедио, само за признавање избора за председника републике Бориса Тадића преко 50 милиона евра, које су уплаћени Вучићу и Николићу, а врло мали део су оставили за финансирање одбране Војислава Шешеља.
Према прецизним информацијама овог доскора високо позиционираног функционера ДС-а, Ракић је Вучићу и Николићу исплатио преко 105 милиона евра! Овај двојац је мањи део новца предао Јоргованки Табаковић, Игору Мировићу и једном посланику који их је убрзо напустио. И бизнисмени су морали да се ''отворе''. Најмање два стана, у вредности од милион евра, Николић је купио синовима, парама које је дао Мирослав Мишковић.
Александар Вучић се последњих годину дана задужио за милионске износе код Станка Суботића Цанета и неких контраверзних бизнисмена, обећавајући им заштиту...
Узурпација власти
Формирањем нове Владе Србије, коју је господин Вучић почео да опструише још од дана када је председник Николић дао мандат Ивици Дачићу за састав Владе Србије, почела је отворена диктатура у Србији. И то само једног човека - Александра Вучића и његовог изабраника Миодрага Ракића!
Данас у Србији постоје само две институције које су потпуно самосталне од извршне власти. Повереник за информације од јавног значаја и Заштитник грађана Србије показују својим примером како се, доследном применом законитости, као основног начела сваке правне државе, може прозивати извршна власт и њене одлуке. Ту улогу, половично, врши и Уставни суд Србије. Све остале институције су УМРЛЕ. Све су окупиране од једног човека и његових болесних амбиција.
Супротно уставу Србије, Александар Вучић је, уз одобрење председника Србије Томислава Николића, постављен за ''првог подпредседника Владе Србије'' (ко је други потпредседник), за министра одбране и координатора рада свих служби безбедности! Према Уставу Србије и Закону о војним службама безбедности и Закона о Безбедносној информативној агенцији, њихов рад и овлашћења и контрола рада строго су прописана и ограничена.
Директоре Војнобезбедоносне агенције и Војне обавештајне агенције поставља, указом, председник Србије, а дирекора БИА Влада Србије. Радом Министарства унутрашњих послова руководи министар полиције. Каква је то онда законска улога Александра Вучића у ''координацији рада служби безбедности'', када таква законска могућност не постоји? Упућени знају да је шеф кабинета Бориса Тадића био секретар Савета за националну безбедност, којим, иначе, по Уставу Србије, руководи председник државе. Та улога много се допала господину Вучићу, и он је пожелео да буде Мали Мики.
Дакле, хапшења, одређивање ко ће бити ухапшен, нису у рукама неовлаштеног лица. Истрагу води јавно тужилаштво, а пресуђује суд. Дајући једном човеку да руководи радом полиције, јер истрага није у надлежности осталих служби безбедности, створена је могућност да тај човек, или боље рећи господин Вучић, терорише све грађане Србије.
Амнестија путем директне погодбе
Да подсетимо: на нишану господина Вучића прво се нашао бизнисмен из Шапца Мирослав Богићевић, под оптужном да је купио удео немачког новинског концерна ВАЦ у листовима Политика и Новости.
Само што још г. Богићевић није био изведен пред стрељачки вод! Вучићева службени гласници Информер и Курир описали су како је г. Богићевић плакао пред иследницима, како је молио, колико све има фирми и опљачканог новца. Изненада, Вучић изјављује да се не може процесуирати господина Богићевића!
"Фармаком је (био) приморан, принуђен да учествује у тој купопродаји. Њега тај бизнис није интересовао, то је била услуга највећој странци у прошлој влади. Пронаћи ћемо начин да заштитимо државу и да јој буде враћено оно што је њено, а да при томе не водимо хајку против те фирме (Фармаком), јер запошљава 3500 људи и има 5000 коопераната", рекао је Вучић Радио-телевизији Србије!
Да ли се господин Вучић директно погађао са Мирославом Богићевићем, чији радници, узгред речено, три месеца нису примили плату, нити је пола године исплаћивао кооперанте, а плата у његовој компанији, у просеку, је 19 хиљада динара!
Шта је то, тако нагло, променило мишљење господина Вучића? Да ли је он овлашћен да даје амнестију грешницима? Реч је, тврде упућени, од 25 милиона евра, колико је господин Богићевић морао да да за откуп своје слободе! Новац је уплаћен на Вучићеве рачуне у иностранству, под шифром. А интервенисао је и Мики Ракић, грдећи Вучића што дира златну коку демократске странке.
Како се држава намирила, када је у питању случај господина Богићевића?
И ове чињенице говоре за себе: Стеван Никчевић, који десет година пљачка Југоимпорт СДПР, најјаче државно предузеће, а износ опљачканих пара од војне индустрије, војне имовине, наоружања и опреме прелази пет милијарди евра, доскорашњи кадар Демократске странке, који је, док је био начелник у Служби државне безбедности учествовао у убиству Славка Ћурувије, постављен је пре два месеца за државног секретара у Министарству трговине Србије, као кадар СНС-а! По личном налогу Александра Вучића. Ову одлуку Вучић је донео након што је Никчевић у његов кабинет донео понуду од 50 милиона евра!
Новац је пребачен на Вучићев рачун преко црногорских оф шор компанија, а потиче од наплате дуга од Ирака: Иако је криминал у СДПР-у Југоимпорт застрашујући, Вучић за 50 милиона изненада губи вид.
Бес чланства своје странке Вучић је изазвао заштитом коју је пружио у заташкавању и пљачке преко 500 милиона евра у Развојној банци Војводине и Фонду за капитална улагања Војводине. Новац је, углавном, опљачкан по налогу Миодрага Ракића, а Демократска странка је добила десетине милиона евра кредита, без икакве могућности, а и намере да га врати. Али, шта је 500 милиона евра, који потичу из буџета Србије и Војводине?
Нажалост, када један човек има овлашћења да одлучује уместо тужиоца и судија, све је могуће. То стање у држави зове се диктатура.
Упућени део јавности зна да је Александар Вучић психопата, и опасни лудак, који жели да постане свемогући човек у Србији. Он то потврђује и својом изјавом да се опростио од живота, и да му је свеједно шта ће бити са њим, јер су му деца одрасла!За овакву изјаву у правној држави тужилац би тражио да га прегледа лекар.
Ко то од њега тражи да се жртвује за Србију? А знамо шта је било са циљевима за које се он жртвовао, позивајући у свети рат за Србију од Карлобаг-Карловац-Огулина и Вировитице. Шта је било са Косовом, и његовим светим бојевима, са Западом као мрачним делом планете?
У Србији, да закључимо, не постоје институције, осим поменутог Повереника за информације од јавног значаја и Заштитника грађана Србије, које могу да пруже било какву правну заштиту грађанима Србије...
"Не дирај ми Снежу и Слобу"
Српски министар правде Никола Селаковић тврди да је српско правосуђе "у нокдауну", али да ништа неће мењати! Крајем овог месеца навршавају се три године од када у Србији ниједан суд нема свог председника! Њима руководе вршиоци функција председника суда.
Држава која има правосуђе у в.д. стању, нема чему да се нада. По свему судећи, до краја мандата ове владе ништа се неће променити. Александар Вучић не сме ни да помене реформу правосуђа, којом су, иначе, згрожене институције Европске уније и струковна удружења судија и тужилаца, јер је сатирањем српског правосуђа лично руководио Миодраг Ракић!
Неколико стотина судија и тужилаца, који су ''пали'' у реформи правосуђа, враћени су на посао одлуком Уставног суда Србије, три године након разрешења! И нико није крив што држава мора да исплати десетине милиона евра из и онако празног буџета, за накнаду зарада враћеним делиоцима правде! Колико ће износити штета када се враћени на посо тужбом обрате суду за накнаду за повреду части и угледа, тешко је, а и страшно је замислити!
"Лепи мој, не дирај ми у Снежу и Слобу. То су моја деца" - наредио је Ракић Вучићу, на састанку у једном кафићу на Новом Београду, који је снимала Управа криминалистичке полиције Србије. А Снежа и Слоба су бивша министарка правде Снежана Маловић и државни секретар Слободан Хомен, "носиоци реформе правосуђа", која Србију, у очима европских земаља представља као земљу мрака и хаоса.
Тако је на свом месту остао и Миљко Радисављевић, тужилац за организовани криминал, и дечко Снежане Маловић. Треба се сетити да се Вучић састао са њим, након што је пријавио Ивицу Дачића да се он срео у кафићу са Дарком Шарићем.
Многи још памте аферу из прошлог месеца, када је господин Вучић крикнуо из свег гласа како се он и Тома прислушкују. Оптужена је Управа криминалистичке полиције и њен начелник Родољуб Миловић за ''праћење њиховог кретања''. Вучић је најавио смену директора полиције и свих оних који су у томе учествовали.
Одједном, Вучић заборавља на измишљене атентате и прислушкивања, свестан да Вељовићева полиција има стотине сати снимљених разговора о Вучићевим и Николићевим шпекулацијама и криминалу. Господин Вучић, очигледно, сматра грађане Србије малоумницима, када остаје дужан да саопшти ко га је, и на који начин, и по чијем налогу уходио и прислушкивао. Важно је да је изазвао сажаљење код грађана, јер Срби не воле када је неко животно угрожен.
План двојца Ракић-Вучић је да смакну у фебруару Драгана Ђиласа, да га ухапсе, а да Ракић преузме руковођењем Демократском странком! Еј, два скота желе да владају нашим животима!
Да би били сигурни у успех, Александар Вучић је отпутовао у Вашингтон, обећавајући да ће све предати што Вашингтон тражи, само да се до јуна, у затвору у Хагу држи Војислав Шешељ, венчану кум господина Вучића! Јер он има патолошки страх од Шешеља.
Једна источноевропска служба безбедности пресрела је разговоре које је из Београда водио Александар Вучић са судијом Хашког Трибунала Теодором Мероном, да се Војислав Шешељ држи у затвору, јер је то молио председник Србије!
Евидентно је да се Александар Вучић ни на који начин не бави радом министарства одбране. Њега то не занима. Занима га рад министарства полиције, која иначе, има министра полиције, а ту функцију обавља премијер Ивица Дачић.
Очекује нас хладна и сурова зима. Дани који су пред нама биће све црњи. Глад, попут авети надвила се над Србијом. Од Нове Године у Србији ће бити дозвољен увоз пољопривредних производа без царине! То ће уништити и онако уништена села и пољопривредну производњу.
Иако Влада Србије славодобитно изјављује да смо близу Европској унији, немачка канцеларка Ангела Меркел, из сажаљења према грађанима, поручила је, што директно што индиректно, да од тога нема ништа, и да то можемо само да сањамо. Али, без обзира на то, власт, која је у рукама само једног човека - Александра Вучића, има свој циљ: да хапси и рекетира. Мафија Бориса Тадића, која је опељешила државу за 50 милијарди евра, може да буде спокојна, док је Вучић на власти. Он је највреднији настављач демократских недела, растурач државе и њених институција и главни је стратег подвођења Србије НАТО пакту.

Штампа

1 коментари::

Миленко Вишњић је рекао...

Majore, svaka vam čast!

Постави коментар