уторак, 29. октобар 2013.

Комичан крај једне хегемоније

Русија се пробудила, али је рањена звер најопаснија! Месец септембар, 2013. Сиријска криза, која је довела до отворене побуне Русије против америчке хегемоније; кризе, за који упућени кажу да је ризиком надмашила Кубанску из 1962. 


недеља, 27. октобар 2013.

Унијаћење Бањалуке

Миленко Вишњић

Брчко - одвојено Да тако хумана идеја, као што је социјалдемократија, може да метастазира у највеће друштвено зло, дефинишући се и као иделогоија, историја није забиљежила. Социјологија се не оглашава. Једноумни, искључиви и агресивни коментари, фанатичних коментатора-сљедбеника, најновије и у науци непризнате идеологије - Организованог криминала, повод је многих сукоба, па и у породици. Идеологија која завађа; свако је против свакога: Бањалука против Пала, отац против сина, кум против кума...


петак, 25. октобар 2013.

Бондстил – логор за нестале Србе

Миленко Вишњић

Izdajnici Зна ли то Београд? Хоћемо Србију за коју се живи… Уважимо  политичку реалност… Пустите нас да пробамо још ово… Можда никада нећемо ући у ЕУ, али… и многе друге политичке фразе сличног демагошког значења, почевши од 2000. године, постале су  идеја водиља свих влада у Београду. Дакле, наша господа хоће Србију, не само без имало одрицања, него и пољупцима награђујући белосветске протуве вековним српским наслеђем!?Ко зна, можда су ти пољупци добро уновчени? Зашто Београд већ 8 година ћути за НАТО базу Бондстил – одавно познату као Европски Гвантанамо?Има ли Срба тамо? Јесу ли Запад и Ал Каида браћа по оружју? Где је Србија у свему томе?


четвртак, 24. октобар 2013.

Београд у информативним ратовима против Русије (1)

Путин је љут
Славећи Дан победе над фашизмом, Путин је у свом говору 23.02.2012. рекао да је Русија већ у рату и да ће добити тај рат, јер је победа у генима руског победничког народа. – Рат против Русије је у току и ми ћемо победити у том рату – рекао је Путин на тој прослави.


недеља, 20. октобар 2013.

Одгађање Трећег светског рата

Миленко Вишњић

Mideast danas Сила разуме само свој језик, а не онај други - језик дипломатске реторике. Да ли је разумно звати пиромана да гаси пожар, који је подметнуо? Да ли је дипломатија Русије, Кине, Индије, Бразила и осталих земаља „на чекању“, свесна озбиљности западних намера да запали свет и покори га? Није ли лицемерно и неодговорно узимати икакво учешће у дипломатским циркусима, као што је П5+1 – разговорима о разоружању Ирана, разговорима о повлачењу хемијског оружја из Сирије или у лакрдији око Северне Кореје; тиме легализујући пред остатком света агресивне намере Запада? Не само легализујући агресију, него и обесхрабрујући већ Покорене да је правда уопште икад достижна.


субота, 19. октобар 2013.

Пад наталитета и бумеранг деца

Миленко Вишњић

SvadbaЗашто наука ћути? Зашто нам се дешава то што нам се дешава? Како незрелост личности објашњава развојна психологија? Готово у свим културама света, институција брака је најчешће само начин продужења врсте, односно - стварање потомства. Зашто је код нас све мање оних који се одлучују да ступе у брак или, другачије, оних који некако и ступе у вечну везу, а онда се, код прве препреке и проблема, враћају родитељима? Шта представља назив- бумеранг деца.


уторак, 1. октобар 2013.

Зашто званични Београд крије план Запада за злочин у Сребреници?


Злочин у Сребреници није споран и он се десио. Међутим, без обзира колико се може имати сумње у поузданост појединих извора, о томе ко је наручио злочин и ко га је учинио, проблем очито постоји и то се не може игнорисати.